Nieuws

Deze 10 apps belanden het vaakst op de zwarte lijst van de Belgische werkgever

Om bedrijfstoestellen te beschermen, kunnen werkgevers ervoor kiezen om bepaalde apps op de zwarte lijst te plaatsen. Deze tien worden in België het vaakst geviseerd.

 
De Belgische werkgever houdt er een relatief strikt beleid op na wat de mobiele apparaten op de werkvloer betreft. Zo’n 58 procent van de Belgische werkgevers dwingt mobiele apparaten om een bepaald beleid aan te houden, en 14 procent forceert systeemupdates op de mobiele fleet van het bedrijf. Dat weet MobileIron. Het bedrijf verzamelde geanonimiseerde gegevens van bijna 8.000 klanten, en bestudeerde de beveiligingspraktijken van werkgevers wereldwijd.

De zwarte lijst

MobileIron kon zo onder andere ook een top tien opstellen van applicaties die het vaakst op de zwarte lijst belanden. Werkgevers kunnen apps verbieden wanneer ze een mogelijk risico vormen voor de data op het toestel. Bijvoorbeeld worden sociale media vaak geschuwd omdat ze afleidend zijn, en kunnen werkgevers bepaalde clouddiensten afraden om te vermijden dat bedrijfsdata verspreid worden in de cloud. In dat geval is ‘blacklisten’ een optie: de apps worden geblokkeerd, of simpelweg verboden. Onderstaande applicaties moeten het in België het vaakst ontgelden.
 

Bron: MobileIron, 2017

Facebook in ‘t zwart

Sociaal netwerk Facebook is de applicatie die het vaakst op de blacklist verschijnt. Niet verrassend, aangezien uit een eerdere bevraging van Smart Business al bleek dat de app geblokkeerd wordt voor ongeveer een derde van de Belgische werknemers. Twitter en WeChat, de enige twee andere sociale netwerken in de lijst, verschijnen op een derde en tiende plaats. Verder komen twee cloudopslagdiensten tevoorschijn – Dropbox en Google Drive – en zijn ook apps om documenten te lezen of te openen aanwezig in de vorm van PDF Reader en Winzip. Ten slotte verdienen minder bekende applicaties zoals CamCard, een applicatie om digitale businesskaartjes uit te wisselen, en Mercury, een alternatieve browser, nog net een plaats in de top tien.
Wereldwijd wordt Angry Birds het vaakst geblokkeerd, terwijl de app op een vierde plaats strandt in België. Andere bekende afwezigen die wel in de wereldwijde top, maar niet in de Belgische lijst verschijnen, zijn Whatsapp, Netflix, en Outlook.
 
//www.smartbiz.be/nieuws/169698/cloudopslagdiensten-belg-data-cloud/

appbeveiligingblacklistbusinessmdmmobielmobile device managementzwarte lijst

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Gebruik je ecocheques bij Coolblue

Producten bekijken