Adyen toont licht tegenvallende resultaten eerste helft van 2022
Het begin van 2022 leek voor het Nederlandse Adyen veelbelovend, maar hier blijkt toch de nodige afstelling nodig. Het bedrijf maakte de resultaten vandaag bekend in een persbericht. Volgens The Financial Times gaven analisten aan een omzet te verwachten voor de eerste helft van 615,2 miljoen euro. Die bedroeg nu echter slechts 608,5 miljoen euro.
In de eerste twee kwartalen van dit jaar verwerkte het bedrijf voor 345,8 miljard euro aan betalingen. Dit bedrag vormt een stijging van 60 procent ten opzichte van het voorbije jaar. Dit ligt dan ook hoger dan de verwachte 329,9 miljoen euro die eerst werd gedacht. Volgens het bedrijf zou dit te maken hebben met een toenemende interesse in het toerisme na de coronapandemie.
Adyen geeft ook aan een scala aan nieuwe klanten binnen te hebben gehaald, waaronder voor België BOZAR, Bekaert, Eleven Sports en The Park Playground.
Nieuwe betaalterminal
Naast de resultaten meldde Adyen ook de komst van zijn nieuwe eigen betaalterminals. Hiermee willen ze hun aanbod uitbreiden naar een grotere waaier klanten. Voor de ontwikkeling van deze terminals werkte het nauw samen met klanten om gepaste oplossingen te vinden voor een aanbod aan betaalscenario’s.
“Bij Adyen willen we bedrijven helpen hun doelstellingen sneller te behalen. Door zelf onze terminals te ontwerpen, maken we deze belofte waar”, aldus Kamran Zaki, COO bij Adyen. “Dankzij de waardevolle feedback van onze klanten kunnen we steeds klantgericht innoveren. Met onze snelheid en flexibiliteit kunnen we superieure klantervaringen blijven bieden. Bedrijven kunnen nu kiezen uit een reeks terminals in ons point-of-sale aanbod afhankelijk van hun bestaande noden.”
De reeks bestaat uit twee verschillende toestellen. De NYC1 vormt de goedkoopste en meest flexibele terminal die een eenvoudige oplossing moet bieden voor bedrijven om betalingen af te kunnen ronden. Deze rolt nu uit in Noord-Amerika, maar komt na verloop van tijd ook in onze regio’s uit.
Daarnaast is er ook nog de AMS1, een terminal op Android voor bedrijven die ook andere toepassingen van hun zaak willen blijven gebruiken. Het vormt dus een meer toegankelijke oplossing voor organisaties die meer zoeken. Deze komt pas uit in 2022 en dat zowel in Europa als Noord-Amerika.