Definitieve naam OnePlus V Fold is bekend

OnePlus V Foldables
© OnLeaks
Eerdere geruchten spraken over OnePlus’ vouwbare telefoon als de OnePlus V Fold. Dat blijkt dan toch niet de definitieve naam van de smartphone.

In navolging van zustermerken OPPO en Vivo gaat ook OnePlus dit jaar het vouwbare avontuur aan. Naar verluidt verschijnt de smartphone nog in het derde kwartaal. Uit eerdere geruchten zou blijken dat het toestel verkocht zou worden als de OnePlus V Fold. Volgens geruchtenmaker Max Jambor zal het telefoonmerk bij de lancering echter een andere naam gebruiken: OnePlus Open.

Naam vastgelegd bij de EUIPO

Het detail over de aanstaande smartphone lekte uit via de Europese trademarkbureau, waar OnePlus de merknaam ‘OnePlus Open’ liet vastleggen. De naam doet alvast niet denken aan een smartphone: andere plooibare toestellen dragen steeds de toevoeging ‘Fold’, zoals dat het geval is bij Samsung en Google. OPPO gebruikt dit daarentegen niet voor de Find N2, dat eveneens een vouwbaar toestel is. Mogelijk is de Open-serie dus simpelweg een nieuwe toestelreeks van het Chinese merk.

Jambor meldt dat de OPPO-dochter meerdere modelnamen overdacht. Naast Open keek het zo ook naar Edge, Peak, Prime en Wing. Opvallend is bovendien dat elk van die namen intussen afzonderlijk werd geregistreerd bij de EUIPO (European Union Intellectual Property Office). Enkel de Open lijkt nu te worden gebruikt. Uiteraard kan dit in de toekomst nog wijzigen.

Specificaties OnePlus Open

Van de OnePlus Open is intussen bekend dat het buitenste scherm een 6,3-inch diagonaal krijgt. Het binnenste, vouwbare scherm is net een pak groter aan 7,8-inch. In beide gevallen gaat het om OLED-panelen, met een beeldverversing die steeds op 120Hz ligt. Onder de motorkap vinden we verder de high-end Snapdragon 8 Gen 2 van Qualcomm, 16 GB RAM en 256 GB opslag.

Voor de batterij is mogelijk een 4.800 mAh-capaciteit voorzien. Daarmee zou de accu net iets groter zijn dan die van Samsungs Galaxy Z Fold 4. Opladen zou bovendien ook een pak sneller gaan dan de meeste vouwbare concurrenten, met 67 watt snelladen.

Uitgelicht artikel Samsung Unpacked 2023 join the flip side Galaxy Unpacked vindt plaats op 26 juli, dit weten we

Op cameravlak pakt OnePlus volgens geruchten tot slot uit met een 48 MP-hoofdcamera, een 48 MP-groothoekcamera en nog een telefotocamera van 64 MP.

mobieloneplusoneplus opensmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen