Galaxy Unpacked vindt plaats op 26 juli, dit weten we

Samsung Unpacked 2023 join the flip side
© Samsung
Samsung heeft woensdagavond bevestigd dat Galaxy Unpacked doorgaat op 26 juli. Wij zetten alle verwachte productlanceringen alvast voor je op een rij.

Samsungs Galaxy Unpacked-evenementen in de zomer draaien steevast om de Galaxy Z-reeks. Die vouwbare reeks nam in 2021 het stokje over van de Galaxy Note-serie, die daarvoor steeds de publiekstrekker was. Voor het eerst vindt het zomerse Galaxy Unpacked-evenement plaats in juli, op 26 juli om 13u om specifiek te zijn. Eerder vonden deze Galaxy-lanceringen plaats in de eerste week van augustus.

Met de tagline “Join the flip side” bevestigt Samsung alvast dat de focus moet komen te liggen op de Galaxy Z Fold 5 en Galaxy Z Flip 5. We zien in een korte teaservideo ook de omlijning van de Galaxy Z Flip 5, met de volumeknoppen en vingerafdrukscanner/powerknop aan de zijkant.

Welke toestellen Samsung verder wil uitbrengen, laat ze nog in het midden. Hieronder zetten we de bekende geruchten rondom het Unpacked-evenement op een rij.

Galaxy Z Flip 5

De Z Flip 5 moet het dit jaar vooral hebben van zijn nieuwe coverscherm. Net als op Motorola’s Razr 40 Ultra beslaat het coverscherm van de Flip de gehele helft boven de vouw. Gelekte renders toonden ons een scherm dat doorloopt langs de camera’s. Een first voor de Z Flip-reeks is ook dat je het coverscherm kan gebruiken om volledige coverapps te draaien, zoals een integratie met Google Maps.

Galaxy Z Fold 5

Voor de grotere Galaxy Z Fold 5 staat met name een nieuw scharnier op het menu. Op gelekte live-afbeeldingen is te zien dat de Z Fold 5 vlak kan dichtvouwen. Dit past bij een waterdruppelscharnier, een type scharnier dat eerder door Google, OPPO en Motorola werd toegepast.

Het toestel lijkt verder veel op zijn voorganger, de Z Fold 5. Dat geldt zowel qua design als techniek, daar de toestellen vermoedelijk (haast) dezelfde schermen gebruiken.

Galaxy Tab S9-serie

Verwacht wordt dat de Tab S9-serie bestaat uit een drietal tablets, de Galaxy Tab S9, Tab S9 Plus en Galaxy Tab S9 Ultra. Geweten is dat de kleuren en ontwerpen van de genoemde tablets nauwelijks veranderen. Hieronder lijsten we per tablet de belangrijkste wijzigingen op.

Galaxy Tab S9

Het goedkoopste model in de Tab S9-reeks stapt volgens geruchten over van lcd naar AMOLED voor zijn scherm. Het schermformaat blijft wel gelijk aan zijn voorganger, aan 11-inch.

Galaxy Tab S9 Plus

De belangrijkste wijziging voor dit toestel vinden we bij de cameralenzen, die voortaan niet meer in de zwarte streep worden meegenomen. Functioneel lijkt daar echter niets te wijzigen. Dat geldt ook voor het scherm en de batterij, die dezelfde formaten meekrijgen.

Galaxy Tab S9 Ultra

Samsungs Ultra-tablet in de Tab S9-reeks is zo goed als een regelrecht kopie van de Tab S8 Ultra. Wel zou de tablet voor het eerst IP68 stof- en waterbestendig zijn. Ook zou de tablet ten opzichte van de S8 Ultra meer werkgeheugen meekrijgen.

Voor alle genoemde smartphones en tablets geldt dat ze steeds de nieuwe Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chipset bevatten, met variërende RAM en opslagconfiguraties.

Galaxy Watch 6 (Classic)

Met de Galaxy Watch 6-serie zien we vooral de terugkeer van het Classic-model. We weten intussen dat zowel de Watch 6 als Watch 6 Classic in twee formaten beschikbaar komen:

  • Watch 6: 40mm en 44mm
  • Watch 6 Classic: 43mm en 47mm

Verder raakte bekend dat de batterijen zijn gegroeid en dat er een nieuwe chipset aanwezig zou zijn, de Exynos W930. Die chip moet vooral iets zuiniger omspringen met stroom. Ten slotte zijn de prijzen van de Watch 6-serie alvast uitgelekt: ze worden steeds ongeveer 20 euro duurder dan hun voorgangers. Het duurste model, de Watch 6 Classic (47mm) moet 449 euro kosten. Het LTE-model is nog eens 50 euro duurder.

Met een korreltje zout

Neem bovenstaande geruchten wel steeds met een korreltje zout. Pas op 26 juli, als Samsung zijn Unpacked-evenement houdt, kunnen we zeker zijn van alle gekende details.

galaxy unpackedmobielsamsungsmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals