Prijsstijging Galaxy Watch 6 blijft binnen de perken

Samsung Galaxy Watch 6
© Unsplash/Shawn Rain
Het is zover: de prijzen van Samsung's Galaxy Watch 6 zijn bekend. Althans, vooralsnog moeten we het doen met de Franse prijzen.

Naar verwachting lanceert Samsung eind juli de Galaxy Watch 6-serie. Een opvolger van de Galaxy Watch 5 Pro hoeven we daarin niet te verwachten. Wel zouden de Zuid-Koreanen de Watch Classic nieuw leven in willen blazen. Dit modeltype verscheen voor het laatst met de Galaxy Watch 4-serie. Ook verwacht men een reguliere Watch 6. Nadat regelmatig specificaties van de horloges – waaronder over de batterij en chipset – naar buiten kwamen, zijn ditmaal de prijzen aan de beurt.

In tijden van inflatie werd rekening gehouden met forse prijsstijgingen. Dat lijkt nu enigszins mee te vallen, blijkens Franse prijzen van de Galaxy Watch 6-serie. Volgens Dealabs kost de Galaxy Watch 6 (40mm) 319,99 euro in Europa. Daarmee is het horloge 20 euro duurder dan zijn voorganger, die op de markt kwam aan 299 euro. Liever een groter, 44mm model? Dan betaal je straks mogelijks 349,99 euro. Voor LTE-connectiviteit komt er bij beide modellen 50 euro bovenop. Daarmee ligt de prijs bij eender welk model van de Galaxy Watch 6 steeds 20 euro hoger.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S23 FE Lancering Samsung Galaxy S23 FE is nabij

Direct vergelijkingsmateriaal voor de Galaxy Watch 6 Classic is er niet. Wel weten we dat Samsung de Classic-variant straks verkoopt in twee formaten: 43mm en 47mm. Voor die modellen betaal je straks respectievelijk 419,99 en 449,99 euro. Ook hier betaal je steeds 50 euro extra als je een LTE-versie wenst.

Geen Belgische prijzen

Hoe deze prijzen uitpakken in België, blijft vooralsnog koffiedik kijken. Meestal liggen de Europese prijzen relatief op één lijn. Desondanks kunnen er prijsverschillen ontstaan door belastingverschillen. Ook verschilt de inflatie tussen verschillende EU-lidstaten.

Eerste beelden Watch 6 Classic

Intussen kunnen we ook kennismaken met het ontwerp van de Watch 6 Classic. Met dat horloge brengt Samsung de geliefde roterende schermrand terug naar zijn smartwatches. Net als op eerdere generaties ligt deze rand boven het scherm, en staan de minuten-notaties in de binnenrand vermeld.

Galaxy Watch 6 Classic zwart
© WinFuture

Het ontwerp van de reguliere Watch 6 lijkt weinig gewijzigd. Net als op eerdere modellen bestaat het ontwerp uit een ronde puck voor het scherm met metalen accenten om de behuizing voor het bevestigen van de horlogeband. De reguliere Galaxy Watch 6 komt beschikbaar in zwart, zilver en cream. Het Classic-model verschijnt in slechts twee kleuren: zwart en zilver.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business