Dit is het ontwerp van de Galaxy Watch 6 Classic

Samsung Galaxy Watch 6 Classic
© OnLeaks
Samsung komt in juli naar verluidt met een tweetal nieuwe smartwatches: de Galaxy Watch 6 en Galaxy Watch 6 Classic. Van het Classic-model lekte vandaag het ontwerp uit.

Samsung’s Galaxy Watch-serie is dit jaar toe aan zijn zesde generatie. Opvallend is dat de Galaxy Watch 5 Pro van de vorige generatie geen opvolger krijgt – verwacht wordt dat Samsung zich op de reguliere Watch 6 en een Watch 6 Classic focust. Die moet de in 2021 gelanceerde Galaxy Watch 4 Classic opvolgen. Van die opvolger bracht OnLeaks vandaag de eerste renders naar buiten.

Op die renders zien we overigens weinig verrassends. Het ontwerp lijkt een mix tussen de Watch 5 Pro en de Watch 4 Classic, inclusief roterende schermrand. Die maakt dus weer zijn opwachting op de Galaxy Watch 6 Classic. Op voorgaande Watch-modellen kon je met de draaiende bezel het besturingssysteem bedienen. Onbekend is of dat ook geldt voor het nieuwe Classic-model.

Galaxy Watch 6 Classic van voor
© OnLeaks

OnLeaks weet verder te onthullen dat de smartwatch een 1,47-inch AMOLED-scherm bevat. Eerder lekte al uit dat dit paneel een 470×470 resolutie krijgt. Aan de onderzijde van de smartwatch vind je nog de hartslag en PPG (fotoplethysmografie)-sensoren, schrijft de geruchtenmaker. Vermoedelijk rust Samsung het horloge daarnaast nog uit met ECG en temperatuur-sensors.

Snellere chipset, grotere batterij

Details over interne hardware laat OnLeaks onbesproken. SamMobile wist eerder wel te onthullen dat Samsung mogelijk een nieuwe Exynos-chipset wil inzetten, de Exynos W980. Die chipset zou de Zuid-Koreaanse technologiegigant bakken op het zuinigere 5nm-fabricatieprocedé. Dit moet leiden tot ‘10 procent hogere prestatiescores’, terwijl de chip waarschijnlijk ook een pak zuiniger is.

Tegelijk zou de batterijcapaciteit toenemen tot 425mAh, van 361mAh in de Watch 4 Classic (46mm). Over de maximale oplaadsnelheid van de batterij zijn nog geen details geweten.

Lancering eind juli

Verwacht wordt dat Samsung de Galaxy Watch 6-serie eind juli of begin augustus aankondigt. Tijdens dat event verwachten we ook de komst van de Galaxy Z Flip 5 en Fold 5 en de Galaxy Tab S9-serie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business