Dit is het design van de Samsung Galaxy Tab S9 Ultra

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra renders
Later dit jaar onthult Samsung de Galaxy Tab S9-serie. Vandaag krijgen we al een eerste blik op het ontwerp van de tablet.

Verwacht dat Samsung’s Galaxy Tab S9-serie een drietal tablets omvat. Van de Galaxy Tab S9 en Tab S9 Ultra kregen we eerder al een reeks specificaties doorgestuurd. Nu is het tijd voor het design – een ontwerp dat grotendeels overeenkomt met zijn voorganger, de Tab S8 Ultra. Dat blijkt uit renders die OnLeaks woensdag heeft gepubliceerd in samenwerking met MySmartPrice.

Voor op de Galaxy Tab S9 Ultra zou hetzelfde 14,6-inch-oledscherm aanwezig zijn als in de S8 Ultra. De randen rondom het scherm zijn behoorlijk dun te noemen en aan de zijde van de knoppen lijkt er ook ditmaal een notch aanwezig. In die notch neemt in elk geval de selfiecamera van de Tab S9 Ultra plaats. Details over de resolutie van deze of andere camerasensoren op de tablet zijn niet bekend.

Aan de tegenovergestelde zijde bevat de Tab S9 Ultra pogo-pins. Die pinnetjes gebruikt Samsung om de tablet aan accessoires te koppelen, zoals een keyboard-cover. Aan de achterzijde vind je enkel de oplaadpad voor de meegeleverde S Pen, een led-flitser en twee camerasensoren. Het geheel weegt volgens de geruchtenmaker 737 gram en meet 208,6 x 326,4 x 5 mm.

Ultra in formaat en specificaties

Niet enkel het formaat schreeuwt ‘Ultra’, dat geldt ook voor zijn specificaties. Ice Universe wist ons eerder te vertellen dat het 14,6-inch-oledscherm een 2.960 x 1.848-resolutie biedt. Nu weten we ook dat de tablet wordt uitgerust met Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2-chipset, gecombineerd met 8 GB RAM. De batterijcapaciteit blijft gelijk aan zijn voorganger, aan 11.200 mAh. Ook ditmaal zul je de accu met maximaal 45 watt kunnen snelladen.

Uitgelicht artikel Samsung Winst bij Samsung daalt met 95%, fabrikant verwacht beterschap in H2

Verwacht wordt dat de tablet eind juli of begin augustus uit de doeken wordt gedaan. De tablet zou dan op Android 13 met One UI 5 draaien. Een update naar Android 14, dat ergens in Q3 uitgebracht wordt, volgt mogelijk tegen het eind van 2023.

mobielsamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals