Specificaties Samsung Galaxy Tab S9 Ultra liggen op straat

Samsung Galaxy Tab S9 Ultra
Samsungs Ultra-model keert dit jaar terug met de Galaxy Tab S9-serie. De eerste specificaties van de Galaxy Tab S9 Ultra zijn inmiddels gekend.

Verleden jaar lanceerde Samsung voor het eerst drie high-end tablets, de Galaxy Tab S8, Tab S8 Plus en Galaxy Tab S8 Ultra. Het laatsgenoemde model was, zoals de naam doet vermoeden, het grootste en snelste model in de Tab S8-reeks. Niet eerder kreeg een Samsung-tablet een 14,6-inch scherm. Er lijkt voor de Tab S9 Ultra een vergelijkbaar sausje in de pan zitten, meldt Ice Universe op Twitter.

Zuinigere Galaxy Tab S8 Ultra

Volgens de geruchtenmaker meet de tablet 208,6 x 326,4 x 5,5 mm. Het formaat lijkt daarmee gelijk aan zijn voorganger. Het scherm krijgt alvast eenzelfde 14,6-inch diagonaal met een resolutie 2.960 x 1.848 pixels resolutie (WQXGA+). Welke schermtechnologie Samsung gebruikt, wordt niet genoemd. Mogelijk gaat het om een AMOLED-paneel, net als bij zijn voorganger. Verder raakt bekend dat de S9 Ultra S Pen-ondersteuning krijgt, en dat de stylus gebruikmaakt van Bluetooth 5.1.

Onderhuids zet Samsung dit Ultra-concept voort met 16 GB LPDDR5X-werkgeheugen, gekoppeld aan Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2. Net als op de Galaxy S23 gaat het om de hoger geklokte versie van de 8 Gen 2: de ‘For Galaxy’-editie.

De batterijcapaciteit blijft steken op 11.200 mAh en is daarmee gelijk aan de Tab S8 Ultra. Net als die tablet laadt het nieuwe model op aan 45 watt via USB-PD (PPS). Gezien die processor veel zuiniger is dan de Snapdragon 8 Gen 1 in de Tab S8-reeks, moet de batterijduur er alsnog op vooruit gaan.

Eindelijk ‘waterbestendig’

Een unicum voor Samsung is ook dat de Tab S9 Ultra water- en stofbestendig is. Volgens SamMobile verkreeg het merk een IP68-classificatie voor de tablet, gelijk aan zijn high-end smartphones.

Wanneer we kennismaken met de Galaxy Tab S9 Ultra is nog niet precies gekend. Mogelijk vindt het lanceringsevenement plaats in augustus. Tijdens dat Unpacked-event lanceert het naar verluidt ook de Galaxy Z Flip 5 en Z Fold 5.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business