Nieuws

Je kan nu je tablet aan WhatsApp koppelen

WhatsApp
Voorheen kon je hetzelfde WhatsApp-account niet op je gsm en tablet tegelijk gebruiken. Nu kan dat wel, of toch alvast in de bètaversie.

De enige manier waarop je vroeger WhatsApp kon gebruiken op je tablet, was door een apart telefoonnummer te registreren. Als je het account van je gsm op je tablet gebruikte, verloor je de toegang op je gsm. De nieuwste update die nu naar bèta-testers is uitgerold, zou dat probleem verleden tijd maken. De nieuwe functionaliteit werd ontdekt door Android Authority.

Mensen die in de bèta van WhatsApp zitten, kregen bij het openen van de app bovenaan een banner te zien. Daarin staat dat WhatsApp voor de tablet nu beschikbaar is voor bèta-testers. Opmerkelijk: de melding specificeert dat enkel Android-tablets compatibel zijn. Of de optie ook op de iPad beschikbaar zal worden, blijft tot nog toe onduidelijk. Als je je tablet wil linken aan het gsm-account, moet je een QR-code op je tablet scannen met de app op je gsm. Zodra dat gelukt is, worden je gesprekken overgezet van je smartphone op je tablet.

Beschikbaarheid WhatsApp op tablet

Tot dusver komt de functie enkel tevoorschijn voor bèta-testers. Het is nog niet geweten wanneer de functie voor alle WhatsApp-gebruikers wordt uitgerold. Als je echt niet kan wachten, is de APK-uitvoering van de bètaversie online te vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business