Nieuws

WhatsApp voegt ‘videomodus’ toe in bètaversie

WhatsApp
© Unsplash / WhatsApp
WhatsApp komt met een toegewijde videomodus in zijn ingebouwde camera. De functie rolt nu uit in het bètakanaal.

Gebruikers in het WhatsApp-bètakanaal genieten regelmatig van de nieuwste functies voordat iedereen ermee kan experimenteren. Zo werd recent bekend dat de bètaversie van de gespreksdienst beschikt over de nieuwe Companion Mode. Volgens WaBetaInfo komt daar vanaf vandaag nog een functie bij: een toegewijde videomodus in de WhatsApp-camera.

Videomodus in WhatsApp

Video’s maken in WhatsApp was altijd al mogelijk. Door de ‘shutterknop’ lang ingedrukt te houden, neemt de app een video voor je op. Het nadeel van deze opzet is dat je de knop niet mag loslaten – dan stopt hij namelijk direct met de opname. De videomodus in de recente bètaversie moet ervoor zorgen dat dit tot het verleden behoort; net als in je reguliere camera-app hoef je daarin slechts één keer op de shutterknop te tikken om de opname te starten (en te stoppen).

WhatsApp videomodus
Beeld: TechPulse

Tijdens het maken van video’s in de videomodus kun je ook steeds van camera wisselen. Nu moet je, in de reguliere modus, tussentijds de opname stopzetten om naar de selfiecamera te switchen. Voor degenen die snel een video willen maken zonder tussen foto- en videomodus te wisselen, is er alvast goed nieuws; de video-optie in de cameramodus blijft namelijk bestaan.

Beschikbaar in bètakanaal

WhatsApp stelde de functie vooralsnog enkel beschikbaar in zijn bètakanaal voor Android. Voor iOS-gebruikers is er vooralsnog geen nieuws over de uitrol van de functie in het bètakanaal. Degenen die gebruikmaken van de bètaversie zien de videomodus verschijnen vanaf versie 2.22.24.21, dat meldt WaBetaInfo.

Wanneer de videomodus in de stabiele WhatsApp-versies verschijnt, is nog ongeweten. Meestal duurt het enkele weken tot maanden voordat de bètafase wordt afgerond.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business