Nieuws

WhatsApp test delen account met meerdere telefoons

WhatsApp
© Unsplash / Alexander Shatov
WhatsApp is naar verluidt begonnen met het testen van het delen van accounts tussen telefoons. Tijdens het setupproces kan je daarvoor je account linken.

Meta begint deze week met het testen van een langverwachte functie voor zijn berichten-app. Je kan met de nieuwe WhatsApp-update namelijk je account delen met een andere telefoon. Zo kan één WhatsApp-telefoonnummer dus op meerdere telefoons tegelijk gebruikt worden. Dat schrijft WaBetaInfo, dat regelmatig juiste informatie deelt over nieuwe WhatsApp-functies. De functie zal volgens de site op dezelfde manier werken als het linken van WhatsApp aan een desktop.

WhatsApp Companion Mode

De functie is aanwezig in bètaversie 2.22.24.18 voor Android. Niet alle gebruikers die de bètaversie draaien zullen de functie ook kunnen gebruiken. Vermoedelijk test WhatsApp de deelfunctie – die in de toekomst Companion Mode moet heten – eerst onder een zeer kleine groep bètagebruikers.

Als de functie beschikbaar is, kom je hem tegen tijdens het setupproces. Op het scherm waar je bij de reguliere instelprocedure je telefoonnummer invult, verschijnt ook een optie om een apparaat te linken. Net als bij het linken aan een desktop, kun je beide telefoons op hetzelfde telefoonnummer tegelijk blijven gebruiken. Data van de gesprekken wordt naar verluidt opgeslagen op de telefoon waar het WhatsApp-account oorspronkelijk op werd ingesteld.

Verwacht wordt dat de Companion Mode – net als het linken aan desktops – blijft werken zodra de oorspronkelijke telefoon netwerksignaal verliest. Hierdoor kun je de smartphones losstaand gebruiken. Handig voor degenen die WhatsApp wel willen benutten op een tweede telefoon, maar daar geen ander telefoonnummer voor willen gebruiken.

Van bèta naar stabiele update

Meta test de functie vooralsnog onder een zeer beperkte groep gebruikers. Ongeweten is op welk moment Companion Mode voor alle Android en iOS-gebruikers beschikbaar komt. De berichten-app neemt meestal enkele weken tot maanden de tijd om een functie in het bètakanaal te testen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business