Nieuws

Samsung schuift lancering Galaxy Z Fold 5 naar voren

Samsung OLED
© Unsplash / Onur Binay
Samsungs tweede Galaxy Unpacked-evenement vindt dit jaar mogelijk eerder plaats dan normaal. Mogelijk wordt de Galaxy Z Fold 5 al in juli gepresenteerd.

Verleden jaar presenteerde Samsung op 10 augustus onder meer de Galaxy Z Flip 4 en de Galaxy Z Fold 4. Verwacht wordt dat het Unpacked-event dit jaar in het teken staat van de opvolgers van die toestellen: specifiek de Z Flip 5 en Z Fold 5. In tegenstelling tot eerdere jaren vindt het event echter niet plaats in augustus, meldt SamMobile. De website schrijft dat Samsung van plan is de toestellen eind juli te onthullen.

Angst voor de Pixel Fold

Een concrete lanceringsdatum wordt niet genoemd. Wel moeten de festiviteiten plaatsvinden tussen 25 en 27 juli. Onder de streep betekent dit dat nieuwe plooibare smartphones tot twee weken eerder worden gepresenteerd dan eerdere jaren. Waarom Samsung de lancering naar voren zou halen, is voorlopig ongeweten.

SamMobile speculeert dat Samsung met argusogen kijkt naar Google’s lancering van de Pixel Fold. Het eerste vouwbare toestel van de zoekgigant wordt mogelijk op 10 mei gepresenteerd en moet, volgens eerdere geruchten, ergens in juni in de winkelschappen liggen. Voor Samsung betekent de lancering vooral extra concurrentie. Concurrentie die ook nog eens een geavanceerder type OLED-paneel heeft gekozen. Op andere vlakken lijken de fabrikanten meer gelijkaardig op te gaan. De prijsstelling van de Pixel zal daarom bepalend zijn in het verkoopsucces.

Steeds meer concurrentie

Er komt intussen concurrentie uit meerdere hoeken. Naast Google azen ook OPPO en Motorola op het succes van de Zuid-Koreanen. Neem de speculatie voorlopig wel met een korrel zout. Het is niet geweten of de introductie werkelijk eerder plaatsvindt. Daarnaast zegt die aanpassing niets over de werkelijke beschikbaarheid van de Z Flip 5 en Z Fold 5 bij retailers.

Galaxy Unpacked 2023

Tijdens het aanstaande event lanceert Samsung zo goed als zeker de nieuwe vouwbare telefoons. Verwacht wordt dat we daar ook kennismaken met de Galaxy Watch 6 en mogelijk nieuwe Galaxy Buds.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business