Schermformaat Samsung Galaxy Watch 6 lekt uit

Samsung Galaxy Watch 6
Naar verluidt krijgt de Samsung Galaxy Watch 6 een groter scherm dan zijn voorganger. Ook zou de resolutie iets hoger liggen.

Smartphones worden groter en die trend lijkt inmiddels door te sijpelen naar smartwatches. Volgens Ice Universe is Samsung namelijk van plan de Galaxy Watch 6 een groter scherm mee te geven. “100 procent bevestigd”, schrijft de geruchtenmaker op Twitter. In de tweet spreekt de geruchtenmaker over een 1,47-inch scherm ‘met een resolutie die is aangepast op het beeldformaat’.

Galaxy Watch 6 Classic

Specifiek zou het gaan om een Classic-model in de Galaxy Watch 6-reeks. Die Classic-serie verdween verleden jaar uit beeld, en werd ingeruild voor de Galaxy Watch 5 Pro. Voorgaande Classic-modellen kregen 1,19-inch (42mm) en 1,4-inch (46mm) schermen. Mogelijk wordt het 1,4-inch scherm van het 46mm-model ditmaal ingeruild voor een 1,47-inch variant.

Ice Universe spreekt in zijn tweet niet over een kleiner model. Het bestaan van een kleinere Classic-smartwatch lijkt wel te worden bevestigd door Slashleaks. Die website meldt dat Samsung werkt aan 40mm en 44mm-versies van de Galaxy Watch 6, met respectievelijk 1,31- en 1,47-inch schermen. Of het daarbij gaat om ‘Classic’ of standaard Galaxy Watch 6-modellen, is onduidelijk.

Uitgelicht artikel Coverscherm Galaxy Z Flip 5 lekt uit

Reguliere en Classic-modellen

Bij welke varianten van de Galaxy Watch 6 de nieuwe schermen horen, blijft voorlopig nog koffiedik kijken. Wel is duidelijk dat de Galaxy Watch 6-serie grotere schermen krijgt, nog onafhankelijk van of het om Watch 4 Classic of Watch 5-opvolgers gaat. Samsungs Watch 5-serie werd namelijk uitgerust met 1,19 (40mm) en 1,36-inch (44mm) schermen.

Tezamen met de groei van de schermen, zou ook steeds de batterijcapaciteit toenemen, bleek uit eerdere geruchten. De Galaxy Watch 6 (40mm) en Watch 6 Classic (42mm) zouden dezelfde 300 mAh batterij delen. Voorgaande modellen kregen nog een 284 mAh-batterij. Verder is Samsung van plan een 425 mAh batterij in de Galaxy Watch 6 (44mm) en Watch 6 Classic (46mm) te steken. Voor die modellen neemt de capaciteit met 15 mAh toe ten opzichte van hun voorgangers.

Unpacked-evenement

Een directe opvolger van de Galaxy Watch 5 Pro lijkt er dit jaar niet te komen. Vooralsnog neem je de geruchten best wel met een korreltje zout. Samsung heeft de genoemde details vooralsnog niet bevestigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business