Nieuws

Samsung Galaxy Watch 6-horloges krijgen grotere batterijen

Samsung Galaxy Watch 6
Samsungs Galaxy Watch 6 en Watch 6 Classic krijgen naar verluidt een grotere batterij dan hun voorganger, de Watch 5.

Samsung lijkt ook dit jaar nieuwe modellen in zijn Watch-serie te introduceren. Van zowel de Galaxy Watch 6 en Watch 6 Classic zijn de voorbije week al de eerste details gelekt. Volgens SamMobile zijn de batterijen van deze horloges groter dan de exemplaren op de Watch 5-serie.

Geen Galaxy Watch 6 Pro?

SamMobile deelt vooralsnog enkel informatie over de Watch 6 en Watch 6 Classic; de gelekte data zijn volgens de website afkomstig van een Chinese keuringsinstantie. Daaruit blijkt dat de 40mm Galaxy Watch 6 en 42mm Galaxy Watch 6 Classic dezelfde 300 mAh-batterij delen. Daarmee is de capaciteit alvast opgelopen ten opzichte van de Watch 5, die en 284 mAh-batterij bevatte in zijn 40mm-model. Er bestond geen 42mm-variant van de Watch 5.

Wel bracht Samsung een 44mm-versie uit, met een 410 mAh-batterij. Samsung zou die batterij dit jaar omruilen voor een 425 mAh-exemplaar. Die batterij stopt het volgens de gelekte data ook in de 46mm-variant van de Watch 6 Classic.

Voorlopig is het nog ongeweten of Samsung een Watch 6 Pro uitbrengt. SamMobile bracht recent wel enkele geruchten rond een vermeend Pro-model naar buiten, maar stelt tegelijk dat deze data ook zou kunnen gaan over de Watch 6 Classic. Dit zou mogelijk betekenen dat de Classic-variant de plaats van de Watch 5 Pro inneemt, en een flinke accu-downgrade teweegbrengt. Samsungs Watch 5 Pro bevat namelijk een 590 mAh-batterij.

Roterende bezel keert terug

Met de terugkeer van de Classic-reeks, plant Samsung ook op de terugkeer van de roterende bezel, zo stelt SamMobile. Die draaiende ring verdween op de Watch 5-serie en werd ingeruild voor een softwarematige variant. Met die roterende bezel kon je gemakkelijker door de UI navigeren zonder het scherm hoeven aanraken. Samsungs eerste Galaxy Watch, toen nog gebaseerd op Tizen OS, kreeg al zo’n draaiende ring.

Voorlopig blijft het nog koffiedik kijken of die ring werkelijk terugkeert en of de Watch 6 Pro dit jaar uitblijft. Momenteel wordt verwacht dat Samsung de Watch 6-serie in augustus lanceert, in aanloop naar IFA 2023, dat begin september plaatsvindt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business