Coverscherm Galaxy Z Flip 5 lekt uit

Hoe het coverscherm van de Galaxy Z Flip 5 eruitziet? Via SamMobile krijgen we onze eerste blik op het vermoedelijk definitieve ontwerp van dat scherm.

Grotere coverschermen lijkt een trend die we in 2023 vaker gaan zien terugkeren. OPPO liet ons met de Find N2 Flip al zien dat het best wat groter kan en ook Motorola zou werken aan een coverdisplay dat meer ruimte achterop in beslag neemt. Volgens SamMobile pakt Samsung daar dit jaar eveneens mee uit op de Galaxy Z Flip 5. Het coverscherm neemt volgens een afbeelding van de website vrijwel de gehele achterzijde in beslag.

Het coverscherm dat de website nu toont lijkt opvallend veel op renders die geruchtenmaker Super Roader afgelopen week deelde. Het coverscherm loopt daarbij door langs de camera’s en beslaat zo goed als de gehele achterkant. Hoe groot het scherm wordt, wordt niet vermeld. Ook is niet bekend waarvoor het scherm gebruikt kan worden. Op eerdere coverschermen van de Galaxy Z Flip 5 kon je enkel gebruikmaken van pre-geconfigureerde widgets.

Of het mogelijk is om reguliere Android-apps te draaien is niet bekend. Motorola staat dit wel toe op zijn Razr-telefoons en lijkt die traditie dit jaar te behouden. Daar staat het merk voorlopig wel alleen in. Je kan het coverscherm van OPPO’s Find N2 Flip ook enkel gebruiken met standaard widgets. Wel is dat merk van plan ‘de functionaliteit op termijn uit te breiden’. Onduidelijk is nog wat dat precies omvat.

Gelekte specificaties

Inmiddels zijn ook de nodige specificaties van de Galaxy Z Flip 5 bekend. Op het processorvlak maakt de plooibare telefoon gebruik van Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2. Volgens SamMobile kan men bij dit toestel verder kiezen uit 128 GB, 256 GB of 512 GB opslaggeheugen. Hoeveel werkgeheugen de telefoon krijgt bij de verschillende opslagconfiguraties is dan weer onbekend.

Over het binnenste, vouwbare scherm, zegt schermanalist Ross Young dat de vouwrand veel minder zichtbaar moet zijn. Geruchtenmaker Ice Universe schrijft dit toe aan het waterdruppelscharnier, dat al gebruikt wordt op de Find N2 Flip en Razr (2022). Diezelfde geruchtenmaker stelt dat het toestel, ondanks het nieuwe type scharnier, IP68-waterbestendig is.

Mogelijke prijsstelling

Hoeveel je straks mag neertellen voor de Galaxy Z Flip 5 blijft nog wel een raadsel. Samsung biedt de Z Flip 4 aan voor 1.099 euro (128 GB), een stijging van 100 euro ten opzichte van de Galaxy Z Flip 3. Mogelijk stijgt die prijs dit jaar nog iets verder door vanwege aanhoudende inflatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business