Samsung Galaxy S23 FE krijgt onzuinige Exynos-chip

Samsung Galaxy S23 FE
© Samsung
Samsung grijpt voor zijn Galaxy S23 FE-smartphone mogelijk terug naar zijn Exynos-chipsets. De S23 FE verschijnt naar verluidt pas in het vierde kwartaal.

Jarenlang leverde Samsung de Europese variant van high-end Galaxy S-smartphones met chipsets uit eigen fabrieken. Vriend en vijand waren het erover eens dat de Exynos-chips ‘meer energie’ verbruikten dan hun Qualcomm Snapdragon-tegenhangers. Met de Galaxy S23-serie werd dat verschil eindelijk – en gehoopt werd voor altijd – opgelost. SamMobile stelt nu dat de Fan Edition-reeks een eigen pad volgt, en Exynos-chips blijft gebruiken.

Onzuinige Exynos-chipset

Specifiek wil Samsung de verouderde Exynos 2200-chipset gebruiken op de Galaxy S23 FE. Die chipset vonden we verleden jaar al in de Galaxy S22-serie. Mogelijk maakt de high-end chipset dus ook opwachting in de S23 FE. Waarom Samsung niet de Snapdragon 8 Gen 2 uit de Galaxy S23-serie verkiest voor het Fan Edition-model, is niet bekend. Eerder stelde Qualcomm nog dat het de ‘meeste high-end Samsung-toestellen’ zou voorzien van zijn Snapdragon-chips. Mogelijk valt Samsungs goedkopere Fan Edition-reeks buiten de samenwerking.

SamMobile deelt ook een reeks andere specificaties van de Galaxy S23 FE. Zo zou de telefoon een 4.500 mAh batterij krijgen, evenals 128 GB of 256 GB opslaggeheugen met respectievelijk 6 of 8 GB werkgeheugen. Daarnaast verwacht de website dat de telefoon dezelfde 50 MP primaire camera krijgt als in de Galaxy S23 en S23+. Neem die informatie wel met een korrel zout, gezien de website zich berust op een vermoeden, niet per se op gelekte informatie.

Lancering in vierde kwartaal

Hoewel er inmiddels de nodige geruchten rond de Galaxy S23 FE zijn verschenen, blijft het nog wel de vraag of hij daadwerkelijk wordt gelanceerd. Verleden jaar besloot Samsung de Fan Edition-versie van de Galaxy S22 te annuleren als gevolg van chiptekorten. Hoewel de chiptekorten inmiddels opgelost zijn, zou Samsung de budgetserie ook in zijn geheel kunnen schrappen.

Voorlopig zou Samsung daar echter geen plannen voor hebben, zegt SamMobile. Het bedrijf wil de Galaxy S23 FE in het vierde kwartaal onthullen. Dat betekent dat hij ergens na september en voor eind december wordt gelanceerd. Samsungs laatste Fan Edition-toestel, de Galaxy S21 FE, verscheen in januari 2022.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business