Nieuws

Samsung slaat Galaxy S24 Plus mogelijk over

Samsung Galaxy S24
© Unsplash
Samsungs Galaxy S-lijn bestaat sinds de Galaxy S20-reeks uit een drietal toestellen waaronder Plus- en Ultra-modellen. Voor de Galaxy S24-reeks zou Samsung het Plus-model willen overslaan.

Volgens zakenkrant The Elec heeft Samsung een streep getrokken door de ontwikkeling van de S24 Plus. Enkel Samsungs DM1- en DM3-projecten zouden nog draaiende zijn, wat er volgens de krant op wijst dat enkel de Galaxy S24 en Galaxy S24 Ultra nog in ontwikkeling zijn. Dat Samsung is gestopt met de ontwikkeling van een Plus-model voor de Galaxy S24-reeks, zou alles te maken hebben met het succes van die reeks, of eerder het ontbreken van successen.

Samsung bleek de voorbije jaren niet bijster succesvol in het verkopen van de Plus-modellen. Van de verkochte Galaxy S22-toestellen betrof slechts 17 procent een Plus-model. Vergelijk dat met de 38 en 45 procent voor respectievelijk het basismodel en de Galaxy S22 Ultra en je vindt daar je antwoord. Op een stijging in de verkopen hoeven we voorlopig waarschijnlijk ook niet te rekenen, nu de economie langzaamaan begint stil te vallen.

Het schrappen van de Galaxy S24 Plus bleek volgens de zakenkrant de enige uitweg. Samsung heeft het gerucht rondom het Plus-model overigens nog niet aangehaald voor een reactie. Het is dus nog vooral een gerucht; neem de informatie dus zeker met een korrel zout.

Galaxy A-serie krimpt

Niet enkel de Galaxy S-serie zou volgend jaar krimpen. De economische recessie treft ook Samsungs populaire Galaxy A-reeks, waarvan de A2x-serie op het punt staat te verdwijnen. Onbekend is of die toestelreeks net als de S Plus-modellen veel minder wordt verkocht, of dat er simpelweg ‘gesneden’ moest worden in ontwikkelingskosten.

De uitdunning in de Galaxy A-reeks zouden wel ruimte vrijmaken voor de Galaxy FE-reeks. Samsung had met de Galaxy S21 FE geen bijzonder succesvol jaar, maar zou de reeks alsnog laten terugkeren. Niet bekend is of die terugkeer al dit jaar plaatsvindt met een S22 FE of dat de FE-reeks pas met de Samsung Galaxy S23-serie terugkeert, of zelfs in een geheel andere vorm. De toestelreeks moet instaan voor het goedkopere productsegment, wat mogelijk wijst op een andere strategie voor de FE-reeks.

mobielsamsungsamsung galaxy s24

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen