Nieuws

Samsung Galaxy S23 wordt op 1 februari gelanceerd

Samsung Galaxy S23 Ultra
© Unsplash
Samsung Colombia heeft via zijn website bekendgemaakt dat de Galaxy S23 op 1 februari gelanceerd wordt. Het bedrijf belooft dat er ‘epische momenten’ in het verschiet liggen.

De Colombiaanse afdeling van Samsung heeft die informatie wel wat te vroeg naar buiten gebracht. Inmiddels is de webpagina voor het Unpacked-evenement weer verwijderd. Via Ice Universe, die de voorbije jaren regelmatig geruchten over Samsung-toestellen publiceerde, krijgen we de pagina nu alsnog te zien. Ook werd de webpagina gearchiveerd via Wayback Machine zodat je de pagina alsnog in zijn volledigheid kan bekijken. Naast de lanceringsdatum van 1 februari 2023 biedt de website overigens weinig informatie over de smartphonereeks.

Bovenaan de webpagina zien we wel alvast de kenmerkende cameramodule van de Galaxy S23-serie. Die module bestaat uit meerdere losse cilindervormige elementen, net als op de Galaxy S22 Ultra. Dat er voor dit ontwerp gekozen zou worden bleek eerder uit renders van OnLeaks. Recent publiceerde het Britse MobileFun bovendien afbeeldingen van officiële Samsung-hoesjes die dit ontwerp bevestigde.

Samsung spreekt op de Unpacked-pagina overigens niet specifiek over de Galaxy S23-serie. “Meld je aan en maak kennis met de nieuwe Galaxy”, schrijft de Koreaanse techgigant. Vermoedelijk doelt de fabrikant met ‘nieuwe Galaxy’ simpelweg op de Samsung Galaxy S23. Bevestigt is het niet, maar het lijkt ons de enige logische optie gezien het bedrijf elk jaar op dit moment nieuwe Galaxy S-serie smartphones aankondigt. Nieuwe vouwbare telefoons worden later dit jaar pas verwacht.

Kleuropties Samsung Galaxy S23

Details over de Galaxy S23-reeks zijn verder relatief schaars. Bekend is dat Qualcomm de Snapdragon 8 Gen 2 aanlevert, en dat de smartphone daarmee mogelijk toegang krijgt tot Snapdragon Satellite. Smartphones met ondersteuning voor die techniek kunnen zonder mobiele connectiviteit alsnog de benodigde sms-berichten sturen om bij nood met anderen in contact te komen. Hoewel we daar in België, met weinig echte ‘deadzones’ voor mobiele netwerken, niet per se voordeel aan hebben, is dat in landen als de VS of Australië een ander verhaal.

Verder zouden de smartphones voor het eerst overstappen naar 256 GB opslag in het basismodel. Die overstap geldt voor de S23, S23+ en S23 Ultra. Het laatstgenoemde model kan nog geüpgraded worden naar 512 GB of 1 TB opslaggeheugen als de gelekte informatie juist is. Ten slotte weten we op basis van geruchten dat Samsungs Galaxy S23 in vier kleuren beschikbaar komt – Botanic Green, Cotton Flower, Misty Lilac en Phantom Black.

Lang hoeven we alvast niet wachten om de informatie bevestigd te krijgen. Galaxy Unpacked 2023 voor de Galaxy S23-serie vindt plaats op 1 februari.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business