Nieuws

Hoesjes bevestigen gelekt ontwerp Samsung Galaxy S23-serie

Samsung Galaxy S23 Ultra
© Unsplash
Hoesjesgigant MobileFun heeft vroegtijdig hoesjesontwerpen van de Samsung Galaxy S23-serie op zijn site geplaatst. De hoesjes bevestigen het design van de telefoon.

Over het ontwerp van de Samsung Galaxy S23 lijkt intussen nog maar weinig discussie te bestaan. OnLeaks publiceerde in de maanden die volgden op de lancering van de Galaxy S22-serie 3D-renders die het ontwerp van de S23, S23 Plus en S23 Ultra al moesten onthullen. Sindsdien verschenen zelfs foto’s van dummy-exemplaren waarbij alle ontwerpdetails nogmaals werden belicht. Via MobileFun zien we nu dit gelekte ontwerp terug op productpagina’s van hoesjes die door de webwinkel werden gepubliceerd.

Opvallend is dat verschillende productpagina’s van officiële Samsung-hoesjes zelfs nog online staan. Het gaat om hoesjes voor elk van de modellen in de Galaxy S23-serie. Ook plaatste MobileFun al een reeks Olixar-hoesjes op zijn website. De cases bevestigen het verdwijnen van het Contour Cut-design van de S22-serie op de S23-serie. In plaats daarvan verschijnt nu het aangepaste cameraontwerp van de S22 Ultra op de gehele Galaxy S23-serie.

Op de Galaxy S23 en S23 Plus bestaan de cameramodules volgens de renders van de hoesjes uit drie sensoren. Kies je voor de Ultra dan krijg je daar nog één extra camerasensor bij. Ook keert de lazer-autofocusmodule terug op het Ultra-model, wat af te leiden valt aan de rode sensor aanwezig in de vijfde zwarte cirkel achterop de Galaxy S23 Ultra.

Specificaties Samsung Galaxy S23-serie

We berichtten de afgelopen weken al meermaals over de specificaties van de Galaxy S23. Geweten is dat de smartphonereeks wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chipset. Ook is bekendgeraakt dat de S23 (non-Plus) een 6,1 inch AMOLED-scherm krijgt, terwijl de Galaxy S23 Ultra een 6,8 inch scherm bevat. Mogelijk gaat het om vrijwel exact hetzelfde scherm als op de S22 Ultra – wel zou het ditmaal gaan om een vlak scherm, ten opzichte van een licht afgerond op zijn voorganger.

Ook is bekend dat de Galaxy S23-serie blijft hangen op de 25 watt snellaadstandaard voor de Galaxy S23 (Plus) en 45 watt voor het Ultra-model. De batterijcapaciteit van de S23 neemt wel toe met 200 mAh ten opzichte van de S22, naar 3.900 mAh. Op de Ultra krijg je nog altijd de grootste batterij; de Galaxy S23 Ultra heeft namelijk een 5.000 mAh batterij.

Hoewel de hoesjes en renders inmiddels al beginnen te verschijnen, betekent dit zeker niet dat we op zeer korte termijn al een lancering van de high-end smartphones mogen verwachten. Samsung lanceert de drie toestellen naar verluidt in de eerste weken van februari, vlak voor MWC 2023.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business