Nieuws

Dit mag je verwachten van de Galaxy S23 Ultra

Samsung Galaxy S23 Ultra
© Unsplash
Unpacked 2023 voor de Samsung Galaxy S23-serie is bijna in zicht. Via TENAA zijn ditmaal alle specificaties van de Galaxy S23 Ultra gelekt.

Samsung Unpacked 2023 vindt vermoedelijk plaats in februari, vlak voor het Mobile World Congress in Barcelona. Nog voordat de lancering plaatsvindt zijn alle details van de Samsung Galaxy S23 Ultra via certificeringsinstantie TENAA bekend geraakt. Het certificaat van het topmodel in de S23-reeks – dat sinds de S21-serie dient als opvolger van de Galaxy Note-reeks – onthult details over het scherm, de camera’s, de processor en de batterijcapaciteit.

Geüpgradede Galaxy S22 Ultra

Van het scherm werd eerder bekend dat hij wegdoet met de afgeronde randen op de S22 Ultra. Het formaat van het scherm zou wel gelijk blijven aan zijn voorganger. Dat wordt nu bevestigd door het rapport van TENAA, waarin staat dat de S23 Ultra een 6,8 inch scherm krijgt met een QHD+-resolutie (3.088 x 1.440 pixels). Over het type paneel en de maximale beeldverversing werden geen details in het rapport opgenomen.

TENAA bevestigt in zijn rapport ook de komst van de Snapdragon 8 Gen 2 naar de Galaxy S23 Ultra. Het aanstaande topmodel krijgt, net als de andere S23-modellen, de zogenaamde AC-variant van de 8 Gen 2. Dat betreft een variant met hogere maximale kloksnelheden en daarmee in theorie betere prestaties. In hoeverre die hogere kloksnelheden in de praktijk voelbaar zijn, zal na de lancering nog moeten blijken. Het geheel moet alvast van stroom voorzien worden door een 4.855 mAh batterij.

Samsung zou het camerasysteem van de S23 Ultra flink hebben geüpgraded vanaf de S22 Ultra. Voor de primaire camera wordt volgens TENAA een 200 Mp ISOCELL-sensor ingezet. Verder zal de cameraopstelling bestaan uit een 12 Mp groothoekcamera, een 10 Mp telefotocamera (3x zoom), en een 10 Mp telefotocamera met tienmaal optische zoom. In de TENAA-documentatie lezen we dat de telefotosensoren 12 Mp-exemplaren betreffen, maar enkel de output is 12 Mp, dat stelt SamMobile.

Lancering Galaxy S23 Ultra in februari

Samsung heeft vooralsnog geen details gedeeld over de lancering van de S23 Ultra. De verwachting is dat in januari het Unpacked-event aangekondigd wordt. Het is bovendien nog wachten op de prijzen van de telefoon.

Vergelijkbaar met voorgaande jaren verschijnt de smartphone met 8 of 12 GB werkgeheugen. Er zou daarbij keuze zijn uit 256 GB-, 512 GB- of 1 TB opslaggeheugen. Of er een model met 128 GB opslag in de pijplijn zit, is ongeweten. Van de Galaxy S22 Ultra werd dit jaar nog wel een exemplaar met 128 GB opslag gelanceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business