Nieuws

‘Samsung Galaxy S23 Ultra stapt af van afgeronde schermen’

Samsung Galaxy S22 Ultra in het groen
© Samsung Galaxy S23 Ultra
Fan van de afgeronde schermranden? Samsungs Galaxy S23 Ultra stapt er komend jaar mogelijk definitief vanaf.

Samsungs Galaxy S6 Edge bracht in 2015 de afgeronde schermranden naar smartphones. Hoewel de afgeronde hoeken door de jaren heen steeds subtieler werden om gebruiksgemak niet in de weg te zitten, neemt het aantal toestellen met afgeronde schermrand in razend tempo af. Samsung stopte in 2021 al met de afgeronde schermen voor de Galaxy S21 en S21+, en lijkt die trend volgend jaar naar het laatste S-serie toestel met afgeronde hoeken door te zetten: de Ultra.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Hierdoor krijgen we begin volgend jaar mogelijk een Galaxy S23 Ultra te zien met een vlak scherm, of in elk geval met beperkte afronding, dat stelt geruchtenverspreider IceUniverse. Daarbij zou het frame van de dikker worden dan op de S22 Ultra. Deze wijziging zou de Note-vervanger mogelijk ook tot een échte Note-opvolger moeten maken; veel gebruikers zagen de Galaxy S22 Ultra als Galaxy S-smartphone in Note-kleding. Een vlakker scherm moet er alvast voor zorgen dat het fijner is om het toestel met de bijgeleverde S-Pen te gebruiken.

Op andere vlakken zou de Galaxy S23 Ultra grotendeels gelijkblijven aan de S22 Ultra. Recent werd nog bekend dat de cameraopstelling van de aanstaande Ultra-telefoon hetzelfde ontwerp krijgt als op het huidige model. Het ‘schermdiagonaal’ blijft met 6,8 inch ongewijzigd, wat ook geldt voor de 5.000 mAh batterij en de geïntegreerde opbergplek voor de S Pen.

Onder de motorkap zou Samsung voor het eerst wereldwijd exclusief Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2-chipsets inzetten. We hoeven dus geen high-end Exynos-telefoons meer in Europa te verwachten, dat wist Qualcomm-topman Cristiano Amon eerder te melden. Eerdere geruchten wijzen er verder op dat de Galaxy S23 Ultra mogelijk een 200 MP hoofdcamera bevat. Andere cameradetails zijn op dit moment nog onbekend.

‘Saai smartphonejaar’

Samsung zou eenzelfde strategie voor de S23 Ultra aanhouden voor de S23 en S23+, die dus slechts enkele subtiele wijzigingen kunnen verwachten. Toch is het nog te vroeg om te zeggen of Samsung die aanpak definitief zal vasthouden. Verwacht wordt dat de toestellen pas in februari 2023 op de markt verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business