Nieuws

Galaxy S23 Ultra mist twee belangrijke upgrades

Samsung Galaxy S23 Ultra
© Unsplash
Heb je je zinnen gezet op de aanstaande Samsung Galaxy S23 Ultra? Hij mist mogelijk twee belangrijke functies, waaronder Wifi 7 en snelladen.

Samsung onthult de S23-serie naar verwachting in de eerste week van februari 2023. Eerder gelekte specificaties wezen al op een mager upgradejaar. Voor de Galaxy S23 en S23+ verwacht men dat het ontwerp op de schop wordt genomen, maar de camera’s gelijk blijven aan hun voorgangers. Voor de S23 Ultra worden wel grotere wijzigingen verwacht, waaronder een nieuw scherm zonder afgeronde randen én een reeks nieuwe camerasensoren. Tegelijk lijkt Samsung bij dit topmodel te besparen op andere upgrades.

Volgens SamMobile blijft de Galaxy S23 Ultra namelijk steken op 25 watt snelladen. Zo merkt de site op na de recente certificatie bij de Amerikaanse telecommunicatiewaakhond FCC. De vraag is of dat, net als de S22 Ultra, werkelijk betekent dat de S23 Ultra maximaal 25 watt snelladen ondersteunt. Samsung test zijn high-end telefoons namelijk al enige jaren met een 25 watt oplader – specifiek de EP-TA800 – terwijl de S22 Ultra wel gewoon 45 watt snelladen ondersteunt.

Ontbrekende Wifi 7-ondersteuning

Uit het FCC-rapport is verder gebleken dat het testexemplaar van de S23 Ultra maximaal Wifi 6E (802.11AX) ondersteunt. Opvallend, gezien de S23-serie volgens Qualcomm voorzien wordt van de recent aangekondigde Snapdragon 8 Gen 2-chipset die Wifi 7 (802.11BE) ondersteunt. Samsung zou ervoor kunnen kiezen een eigen modem te gebruiken, maar ook dat lijkt bijzonder onwaarschijnlijk. Qualcomms high-end chipset bevat namelijk een ingebouwde bluetooth-, Wifi- en data-modem.

Verder onthulde de FCC dat de Samsung Galaxy S23 Ultra S Pen-ondersteuning biedt. De S Pen bevat volgens het rapport Wacom-technologie, net als bij voorgaande S Pen-varianten. Vermoedelijk zal de fysieke stylus ook weer plaatsnemen in de behuizing van het high-end toestel. Samsung voerde deze wijziging vorig jaar door, waarmee de S22 Ultra een directe opvolger van de Galaxy Note-serie werd.

Lancering Galaxy S23-serie

Neem bovenstaande geruchten uiteraard met enige korrels zout. De Galaxy S23-serie wordt naar verluidt pas in februari 2023 gelanceerd. Tegen die tijd zou Samsung nog enkele details kunnen wijzigen. Bovendien gaat het om een Amerikaans exemplaar van de Galaxy S23 Ultra. Eerder werd de Europese variant van Samsungs high-end telefoons nog voorzien van een andere chipset.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business