Nieuws

‘Samsung verdubbelt opslagcapaciteit Galaxy S23’

Samsung Galaxy S23 snapdragon
© Samsung
Samsung stopt mogelijk met het aanbieden van een basismodel met 128 GB opslag op de Galaxy S23-serie. Dat stelt een bekende geruchtenverspreider.

Volgens Ahmed Qwaider zegt Samsung vaarwel tegen de 128 GB-modellen van weleer en stapt het volledig over op 256 GB-basismodellen. Qwaidar stelt dat de nieuwe opslagconfiguratie geldt voor alle Galaxy S23-modellen. Wel blijft Samsung extra opslag aanbieden op de Galaxy S23 Ultra, met upgrademogelijkheden naar 512 GB of 1 TB opslaggeheugen. Voor de S23 en S23+ verkoos Samsung om nog maar één configuratie aan te bieden. Klanten krijgen bij die opslagconfiguratie verder standaard 8 GB werkgeheugen.

Tenzij je de Galaxy S23 Ultra koopt. Qwaider schrijft dat dit model 12 GB werkgeheugen bevat, onafhankelijk van de hoeveelheid opslaggeheugen. Een model met 16 GB RAM, zoals we die hebben gezien op de S22 Ultra, lijkt dit jaar te ontbreken. Mogelijk wil Samsung hiermee de kosten van de high-end smartphones drukken. Tegelijk kan het een regionaal verschil zijn; vrijwel ieder jaar brengt de fabrikant verschillende opslagconfiguraties uit die toegespitst zijn op specifieke regio’s. In België zou dit dus nog eventueel anders kunnen uitpakken.

Qwaider bevestigt in een tweet verder het vlakke scherm van de Samsung Galaxy S23 Ultra. Verleden jaar deden al meermaals geruchten de ronde over het verdwijnen van de Edge-schermen. Nu lijkt het einde bevestigd. Een gelekte afbeelding laat ook een duidelijk verschil zien in de afronding van het frame van de S22 Ultra versus de Galaxy S23 Ultra – waarbij de S23 Ultra overduidelijk minder rond is afgewerkt. Het platte scherm moet met name zorgen voor een betere S Pen-ervaring door een vlak tekenoppervlak te beiden.

Samsung Unpacked in februari

Vooralsnog gaat het uiteraard om geruchten. Neem bovenstaande informatie dus zeker nog met een korrel zout. Waarschijnlijk komen we pas in februari, tijdens het eerste Unpacked-event van 2023, te weten of de gelekte informatie juist is. Een lanceringsdatum is nog niet bekendgemaakt; Samsung zou hier mogelijk midden-januari mee naar buiten treden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business