Nieuws

Samsung brengt toch Galaxy S22 FE uit

Galaxy S22
Samsung-fans hadden waarschijnlijk al opgepikt dat er geen speciale editie van de Galaxy S22 komt. Alleen blijkt dat nieuws niet te kloppen.

Volgens een bron op twitter is Samsung namelijk toch in de weer met een ‘Fan Edition’ voor de Galaxy S22. De S22 FE zou de S22, S22+ en S22 Ultra in hun reeks gaan vervoegen. Net zoals bij de eerdere Fan Edition-modellen combineert de S22 FE features uit verschillende S22-telefoons en zal hij met een iets lagere prijs op de markt komen.

De hamvraag is natuurlijk wanneer het toestel te koop zal zijn. De meest precieze bepaling die daarvoor gegeven kan worden is ‘binnenkort’. De telefoon zou dus in januari meteen kunnnen uitkomen – net zoals dat voor de Galaxy S21 FE het geval was.

Daarmee komt de Fan Edition voor deze smartphonereeks aan de late kant. Hetzelfde was het geval voor de vorige Fan-editie-smartphone. Dat kan licht problematisch zijn voor de verkoopcijfers van het nieuwe toestel. De Galaxy S20 FE was een populair toestel, hetgeen minder geldt voor de speciale editie van de S21. De release van deze telefoon werd steeds verder uitgesteld, tot hij uiteindelijk nét voor de S22-reeks uitkwam. Veel mensen kochten dan ook een nieuwere S22 dan een speciale editie van de S21.

Of dat voor deze telefoon opnieuw het geval zal zijn, daarvoor is het afwachten. Samsung maakt in elk geval wel een aantal veranderingen aan zijn line-up: de S22 FE zou de Samsung A74 moeten gaan vervangen. Het is zelfs mogelijk dat de Galaxy A-reeks volledig verdwijnt en vervangen wordt door FE-gsm’s.

Prijs en specificaties

Van wat er nu bekend is zal de S22 FE een hoofdcamera krijgen met maar liefst 108 megapixels en een Exynos 2300 als chipset. Meer informatie over release en adviesprijs ontbreekt momenteel, al ziet het ernaar uit dat de prijs overeen zal komen met die van de Galaxy A74.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business