‘Samsung haalt S22 FE van menu wegens oplopende chiptekorten’

Samsung halfgeleiderfabriek
Pas in 2023 keert de Galaxy S FE-serie terug op het podium. Samsung heeft alle beschikbare chips in de aanhoudende schaarste nodig voor de Galaxy S22 Ultra, meldt het Koreaanse The Elec.

Samsung zou dit jaar toekomen aan de derde generatie Fan Edition-smartphones van de high-end Galaxy S-reeks. Dit zijn toestellen die qua specificaties lijken op de high-end toestellen, zonder het high-end prijskaartje. Ook bespaart Samsung vaak op de camera’s en de behuizing, die niet van glas is gemaakt, maar juist uit plastic wordt opgetrokken. Verwacht werd dat Samsung eind dit jaar met de Samsung Galaxy S22 FE op het podium zou verschijnen. Aanhoudende chipschaarste lijkt de lancering echter in de weg te staan.

Samsung Galaxy S22 FE

Het Koreaanse The Elec meldt dat Samsung door schaarste vroegtijdig een streep heeft gezet door plannen van de S22 FE. Aanleiding voor de schaarste is de beperkte beschikbaarheid van mineralen die benodigd zijn bij de chipfabricatie en aanhoudende instabiliteit van chipproductie in Azië. Naast aanhoudende chiptekorten, meldt de publicatie dat de vraag naar de Galaxy S22-serie hoger is dan eerder verwacht. In het bijzonder zou de Galaxy S22 Ultra beter verkopen dan ingeschat.

Om aan die vraag te kunnen voldoen geeft Samsung bij de verdeling van nieuwe chips prioriteit aan toestellen als de S22 Ultra. Samsung ziet daarbij geen ruimte in de huidige leveringen van chips die Qualcomm levert om de Galaxy S22 FE te introduceren. Dat toestel gebruikt namelijk dezelfde chip als de S22 Ultra, Qualcomm’s Snapdragon 8 Gen 1.

‘Fan Edition keert terug in 2023’

Samsung had als doel gesteld drie miljoen exemplaren van de S22 FE te verkopen. Nu dat toestel in de ijskast is gezet, zijn die doelen opgeschoven naar 2023. Voor volgend jaar staat de S23 FE wel op de planning, stelt het rapport van de Koreaanse website. Het is onbekend of Samsung plant de S22 FE op dat moment te introduceren, of dat het met een nieuw ontwerp op de proppen komt.

Samsung Galaxy s21 fe

Fans van de FE-serie moeten het dus voorlopig zonder opvolger stellen. Ze zijn daarbij ten minste tot eind 2023 aangewezen op de Galaxy S21 FE, een toestel met de Snapdragon 888-chipset. Dat toestel kwam eind 2021 op de markt met een adviesprijs van 749 euro. Gezien het lanceringsmoment – vlak voor de introductie van de Galaxy S22-serie – was het een lastig aan te raden toestel. Of zoals Jens het in de TechPulse-review verwoorde: ‘de juiste smartphone op het verkeerde moment’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business