Nieuws

Google verslaat Samsungs Galaxy Z Fold 5 met nieuwe beeldtechniek

Google Pixel Fold
Beeld: HowToiSolve / OnLeaks
Google verslaat Samsung naar verluidt met de beeldtechniek op de Pixel Fold. Het plooibare toestel gebruikt Samsungs nieuwste M13 OLED-beeldtechniek.

Verwacht wordt dat Google tijdens I/O 2023 zijn eerste vouwbare Pixel-smartphone aankondigt. Geruchten over zo’n plooibare telefoon van de zoekgigant doen al enkele jaren de ronde, maar in december hintte een gelekte Pixel-roadmap op de lancering van de Pixel Fold in 2023. Hoewel de zoekgigant zich stilhoudt, deelt Koreaanse zakenkrant The Elec meer informatie over het scherm dat Google in de Pixel Fold gebruikt. Het zou gaan om het ‘meest geavanceerde’ OLED-scherm dat tot op heden in een foldable werd gebruikt.

M13 (AM)OLED-schermen

Bronnen van de krant stellen dat Google gebruikmaakt van Samsung Display’s M13 OLED-schermen. Dit nieuwe type OLED-scherm zou dit jaar enkel in Googles plooibare telefoon worden gebruikt. Zelfs Samsung Electronics, dat de Galaxy Z Fold 5 ontwikkelt, zou de nieuwe beeldtechniek niet gebruiken. De Z Fold 5 blijft mogelijk gebruikmaken van de M12 OLED-schermen die het Koreaanse bedrijf ook in de Z Fold 4 gebruikt.

Hoewel de zakenkrant spreekt over een meer “geavanceerde OLED-techniek”, blijft onduidelijk wat het nieuwe type paneel te bieden heeft. Mogelijk gaat het simpelweg om een hogere helderheid en hogere maximale beeldverversing, maar dat blijft voorlopig koffiedik kijken. Overigens hoeven we op de Pixel Fold geen overmatig hoge beeldverversing te verwachten. Volgens eerdere geruchten meet het vouwbare paneel van de telefoon 7,6 inch en krijgt het een 120 Hz-beeldverversing.

Beschikbaar vanaf juni

Naar verwachting komt de Pixel Fold in juni beschikbaar. Een retailer in Ierland plaatste per ongeluk de productpagina’s van de telefoon online, waaruit eveneens de prijs naar voren kwam: 1.700 euro. Daarvoor krijg je in elk geval 256 GB opslag. Qua kleuropties zou de plooibare telefoon beschikbaar komen in ‘carbon’ en ‘porselein’.

Uitgelicht artikel Google Pixel Tablet Google Pixel Tablet wordt bijna gelanceerd

Of de genoemde details kloppen, blijft natuurlijk nog de vraag. Google heeft de gelekte details niet bevestigd. Ook hebben we geen live-foto’s van de telefoon gezien. Tijdens I/O 2023 moet dat gaan veranderen. De ontwikkelaarsconferentie vindt plaats op 10 mei.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business