Google Pixel Tablet wordt bijna gelanceerd

Google Pixel Tablet
© Google
Nu de Pixel Tablet ook langs de Amerikaanse telecomwaakhond FCC is gepasseerd, wordt verwacht dat Google de tablet tijdens I/O 2023 lanceert.

Het is bijna één jaar geleden nadat Google voor het eerst sprak over de Pixel Tablet. Nadien bleef het, met uitzonderingen van enkele geruchten rondom een Pixel Tablet Pro, relatief stil. Vanuit Google bleef het zelfs muisstil. Vooralsnog zien we daar geen verandering in, al wordt wel duidelijk dat het merk naar de lancering van de tablet toe werkt. De Pixel Tablet is namelijk opgedoken bij de FCC, zo meldt 9to5Google.

Meestal passeren apparaten relatief kort voor hun lancering bij de Amerikaanse instantie. Hoewel er niet direct (veel) informatie wordt vrijgegeven over de tablet, doen fabrikanten dit om hun apparaten met de meest recente firmware bij de FCC te laten passeren. Nu de FCC het apparaat in zijn handen heeft gehad, is de kans groot dat de lancering niet lang op zich laat wachten.

Ultra Wideband-verbindingen

Zoals aangegeven: veel wijzer worden we niet van het FCC-rapport. Google vroeg vertrouwelijkheid aan voor de testgegevens van de Pixel Tablet. Foto’s van het apparaat en andere specificaties blijven hierdoor tot na de onthulling afgedekt. Wat niet werd gemaskeerd zijn de connectiestandaarden die de tablet ondersteunt. Zo komen we te weten dat hij naast WiFi en Bluetooth ook ondersteuning biedt voor UWB (Ultra Wideband)-connecties.

Waar Google de UWB-verbinding voor wil gebruiken, is niet exact bekend. Wel doen geruchten de ronde over een ‘tap-to-transfer’-functie in Android, waarmee je gemakkelijk content van Android overdraagt aan bijvoorbeeld een WiFi-speaker. Apple biedt momenteel een soortgelijke functie met zijn ‘hand-off’-integratie, waarmee je sneller muziek kan afspelen op de Apple HomePod.

Gekende Google Tensor-chipset

Er zijn al wel enkele specificaties van de Pixel Tablet gelekt. Gekend is dat Google vermoedelijk de Tensor G2-chipset van de Pixel 7-serie inzet, opslagconfiguraties met 128 en 256 GB opslag biedt en dat de tablet een 10,95-inch LCD-scherm krijgt. Op het vlak van camera’s is de tablet uitgerust met de IMX355-sensor van Sony. Tot slot werkt de zoekgigant aan een dock voor de tablet waarmee je hem onder meer moet kunnen gebruiken als bedieningspaneel voor smarthome-apparatuur.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business