Nieuws

Mysterie rondom Google Pixel Tablet Pro opgelost

Google Pixel Tablet
Zat je met smacht te wachten op een ‘Pro’-tablet van Google? Geruchtenmaker Kuba Wojciechowski schrijft nu op Twitter dat het daar niet van komt.

Wojciechowski berichtte eerder nog dat Google werkt aan een Pixel Tablet Pro. Hij baseerde zich op de ‘Tangorpro’-codenaam die op verschillende plekken opdook. Hoewel die codenaam mogelijk echt is, duidt dat niet op het bestaan van een Pro-variant van de voorgestelde Pixel Tablet (Tangor). Kuba, die in het verleden meermaals juiste informatie heeft gelekt, schrijft nu dat de Tangorpro simpelweg de reguliere ‘Tangor’ met een Tensor G2-chip betreft. Die chip verscheen het voorbije jaar in de Pixel 7, en duikt nu dus ook op in de Pixel Tablet.

Geen Pixel Tablet Pro

Daarmee zegt Google vaarwel tegen de Tensor G1-chip die eerder de Pixel Tablet aandreef. Volgens Wojciechowski – die anonieme bronnen citeert voor dit gerucht – is de Tangorpro op andere vlakken gelijk aan de originele Tangor. Mogelijk was Google van plan de tablet vorig jaar uit te brengen maar is dat niet gelukt, waardoor het zich genoodzaakt voelde de chipset te upgraden.

Die upgrade zien we nu dus in de vorm van de Pixel Tablet met Tensor G2-chipset. Op Twitter schrijft Wojciechowski verder dat er een model komt met 8 GB werk- en 256 GB opslaggeheugen. Of dat om het basismodel of een geüpgradede variant van de Pixel Tablet gaat, is niet geweten. Google biedt op zijn Pixel-smartphones nog altijd 128 GB opslaggeheugen in het basismodel.

Wojciechowski weet ten slotte te melden dat Google een lcd-scherm gebruikt op de tablet. Om die conclusie kracht bij te zetten, deelt de geruchtenmaker informatie over een led-driver die aanwezig is op de tablet om de ‘backlight’ aan te sturen. Opvallend, gezien Google voor Pixel-telefoons steeds oledschermen heeft gebruikt. Tegelijk dient de Pixel Tablet wel een andere functie en moet hij als smarthome-scherm gaan functioneren. Een oledscherm zou daarvoor mogelijk te snel inbranden.

Pixel-docks in ontwikkeling

Voor die smarthome-functionaliteit zou Google alvast meerdere docks in ontwikkeling hebben. Dit wordt ook bevestigd door de codenamen achterop de tablet; daar lezen we dat de tablet geschikt is voor de ‘Y4’ en ‘K6’, mogelijk interne codenamen van zulke docks. Een sticker op de foto’s die door Wojciechowski zijn gedeeld, vertelt ons bovendien dat de tablet zich nog in de EVT-fase bevindt. Deze fase (engineering validation test) is de laatste fase voordat een tablet in productie genomen wordt.

Wanneer Google de tablet wil onthullen, is vooralsnog onbekend. Google onthulde tijdens het I/O-event in 2022 de eerste details over de tablet en vulde deze aan tijdens het Made by Google-event in oktober.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business