Nieuws

Pixel Pro-tablet opgedoken in Google-app

Google Pixel Tablet
De codenaam van de Pixel Pro-tablet is verschenen in een Google-app.

Via 9to5Google dook in september al eens informatie op over de Pixel Pro-tablet. De website vond in de codebasis van Android 13 een verwijzing aan naar een ‘tangorpro’ tablet terwijl bekend is dat Googles reguliere Pixel-tablet bekendstaat als de ‘tangor’. Sindsdien bleef het echter opvallend stil rondom de high-end Pixel-tablet, wat het gerucht deed oplaaien dat de zoekgigant een streep door het project gezet had. Informatie van geruchtenmaker Kuba Wojciechowski lijkt nu echter het voortbestaan van de tablet te bevestigen.

Google Pixel Pro-tablet

Wojciechowski schrijft op Twitter dat de tangorpro-codenaam namelijk in de Google Camera Go-app is verschenen. Dit wijst er mogelijk op dat de softwareontwikkeling voor de Pixel-tablet in volle gang is. De TangorPro-verwijzing in de codebase van de Camera Go-app werd tezamen met een verwijzing naar de reguliere Tangor-tablet gevonden.

Hoewel de naam suggereert dat er een Pro-variant is, is dat voorlopig allesbehalve bevestigd. Vanuit de zoekgigant is er nog met geen woord gerept over een Pro-versie. Bovendien blijven veel details voor de Pixel Pro-tablet ongeweten. Zo weten we nog niet welke chipset de Pixel Pro-tablet gebruikt; van het basismodel is geweten dat deze met de krachtige Tensor G2-chipset wordt geleverd. Die chipset kennen we uit de Google Pixel 7-serie.

Details over de cameramodules van de high-end tablet, evenals informatie over het scherm, zijn op dit moment nog niet gelekt. Wel moet de Pro-versie in de Pixel-reeks concurreren met de Tab S8 Ultra van Samsung. Samsungs duurste tablet troeft zijn concurrenten af met zijn enorme 14,8 inch AMOLED-scherm. Op de iPad Pro van Apple vinden we daarna nog het grootste scherm met een 12,9 inch diagonaal.

Lancering tabletreeks

Google kondigde tijdens zijn I/O ontwikkelaarsconferentie in mei 2022 aan te werken aan zijn eerste Pixel-tablet. Een exact moment waarop de tablet moet verschijnen, is nog ongeweten. Zelfs toen het Pixel-tablet-concept in oktober verder werd toegelicht tijdens het Made by Google-evenement, liet Google dat detail in het midden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business