Nieuws

Gerucht: eerste Google Pixel Tablet krijgt een 11 inch scherm

Google Pixel Tablet
De eerste Google Pixel Tablet zit in de pijplijn voor een lancering in 2023. Vandaag zien we weer een reeks details van de Pixel Tablet uitlekken, zoals dat hij een 11 inch scherm krijgt.

De komst van een Google Pixel Tablet is overigens geen gerucht meer. Google bevestigde tijdens zijn I/O 2022 developersconferentie dat het bedrijf werkt aan een Pixel Tablet. Wanneer het bedrijf deze tablet wil onthullen is vooralsnog onbekend. Vermoedelijk laat dit nog wel op zich wachten tot 2023; een lancering tijdens het aanstaande Made by Google-evenement zit er daarmee niet in. Wel komen we vandaag wat meer te weten over de allereerste Pixel Tablet. Via 91Mobiles zijn specificaties voor Googles tablet naar buiten gekomen.

Google Pixel Tablet

Om te beginnen krijgt de Pixel Tablet volgens de website een 10,95 inch scherm. Volgens een reeks eerdere geruchten biedt het scherm ondersteuning voor USI 2.0-stilussen. Andere specificaties van het scherm zijn vooralsnog onbekend. De geruchtenverspreider meldt verder dat de tablet beschikt over 128 GB of 256 GB opslaggeheugen en Wifi 6-ondersteuning biedt. Ondersteuning van de wifi 6E-standaard lijkt daarmee te ontbreken. Opvallend, gezien de Google Pixel 6 die van dezelfde Tensor-chipset gebruikmaakt wel Wifi 6E-ondersteuning biedt.

Eveneens markant is dat de tablet volgens de website recent de Engineering Validation Test-fase is binnengetreden. In de EVT-fase wordt de definitieve ontwerp en hardware getest op gebreken die niet eerder naar voren zijn gekomen. De hardware uit deze fase wordt ook gebruikt om de tablets goed te laten keuren door lokale autoriteiten. Voor Google is dit het startsein om de software van zijn Pixel Tablet te beginnen ontwikkelen en finaliseren.

Tablet met dockingmodus

Volgens eerdere geruchten krijgt de Pixel Tablet de eerste generatie Tensor-chipset die we kennen uit de Pixel 6-serie. Google zou voor de camera’s de oudgediende Sony IMX355-sensoren inzetten. Deze sensor werd door Google ingezet als selfiecamera op verschillende smartphones. Het lijkt er dan ook niet op dat Google met zijn Pixel Tablet erg gefocust is op camerakwaliteit.

Wel zou het de focussen leggen op waar tablets uitermate geschikt voor zijn: als vervanger voor de Google Nest Hub. De Pixel Tablet zou daarom ook een unieke dockingmodus krijgen. Vooralsnog is het onbekend wat deze modus precies moet inhouden en of je daar bijvoorbeeld een dock voor bij de tablet moet aanschaffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business