Lancering Samsung Galaxy S23 FE is nabij

Samsung Galaxy S23 FE
© Unsplash
SamMobile meldde eerder dat Samsung de Galaxy S23 FE pas in 2024 zou lanceren. De website stelt nu dat de lancering alsnog in 2023 plaatsvindt.

Samsung zou de Galaxy S23 FE al in het derde kwartaal willen onthullen. Wel merkt de site op dat de Zuid-Koreanen eerst een beperkte release op de planning hebben staan. Dit houdt in dat het toestel niet direct wereldwijd verkrijgbaar is. Naar verluidt wordt de beschikbaarheid in de loop Q4 2023 en Q1 2024 verder uitgebreid. Welke markten als eerste toegang krijgen tot het toestel, is niet bekend.

Een exacte datum voor België laat dus nog op zich wachten. Het derde kwartaal is wel alvast nabij – dat loopt van juli tot en met eind september.

Terug naar Exynos-chips

Opvallend is dat SamMobile naar eigen zeggen ook de terugkeer van Exynos kan bevestigen. Met de Galaxy S23-serie maakte de Zuid-Koreanen begin dit jaar juist nog komaf met Exynos-chipset. Ook in Europa kregen Samsung’s high-endtoestellen voortaan Qualcomm-chips mee. Het Founders Edition-toestel lijkt te zijn uitgezonderd van die beslissing.

Dat geldt bovendien niet alleen voor Europa. Ook in de VS houdt Samsung het bij een Exynos-chip. Specifiek zou het gaan om de Exynos 2200; die chipset werd verleden jaar nog gebruikt in de Galaxy S22-serie voor Europese en EMEA-markten. Nu zet Samsung hem dus voor het eerst in voor klanten in de VS, én ook voor het eerst in een FE-variant.

Specificaties

De genoemde chipset wordt volgens eerdere geruchten gekoppeld aan 6 of 8 GB RAM, met respectievelijk 128 of 256 GB opslag. Verder is gekend dat de batterij een 4.500-mAh-capaciteit biedt en met maximaal 25 watt kan worden geladen.

Uitgelicht artikel samsung galaxy s23 wifi Samsung Galaxy S23 review: echte upgrade door snellere chip

Samsung’s FE-modellen zijn op cameravlak niet meteen hoogspringers. Wel krijgt de S23 FE voor het eerst in jaren een camera-upgrade. Voor de hoofdcamera is bijvoorbeeld een 50-MP-sensor voorzien, terwijl de S21 FE en S20 FE het moesten stellen met 12-MP-sensors. Mogelijk is die sensor direct afkomstig van de Galaxy S22 en Galaxy S23, die dezelfde 50-MP-hoofdcamera delen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business