Live-afbeeldingen Galaxy Z Fold 5 lekken uit

Samsung Galaxy Z Fold 5 render
© OnLeaks
Maandag zijn de eerste live-afbeeldingen van de Samsung Galaxy Z Fold 5 verschenen. Daarop is te zien dat de plooibare telefoon vlak dichtvouwt.

Eerder dit jaar lekte uit dat Samsung met de Z Fold 5 wilde overstappen op een ander type scharnier. Met dat scharnier – een waterdruppelscharnier genoemd – kan een plooibaar scherm vlak dichtvouwen. Zo'n scharnier werd eerder toegepast door onder meer OPPO (Find N2 en N2 Flip) en Motorola voor zijn Razr-serie. Tot deze week bleef het onduidelijk of Samsung definitief voor zo'n scharnier had gekozen. Op live-afbeeldingen afkomstig van Admed Qwaider zien we nu een Z Fold 5 die vlak dichtvouwt, wat erop wijst dat hij een waterdruppelscharnier bevat.

Qwaidar verwijderde de beelden van de Galaxy Z Fold 5 om onbekende redenen van zijn Twitter-account. Android Police wist ze veilig te stellen, waardoor ze nu alsnog beschikbaar zijn. Op de drie live-afbeeldingen krijgen we enkel de behuizing van het toestel te zien. Wat uiteraard direct opvalt is dat het toestel vlak dichtvouwt, in tegenstelling tot zijn voorganger. Enerzijds wordt zo voorkomen dat vuil tussen de schermdelen terechtkomt. Tegelijk is de vouwnaad met het nieuwe scharnier, als het goed is, minder zichtbaar dan weleer het geval was.

Ook zien we meteen de achterkant van het plooibare toestel. Daar is weinig opvallends te zien: er zijn nog steeds drie camera's aanwezig. Wel verhuist de flitser uit de cameramodule en vind je deze voortaan naast de drie cameralenzen. Het frame an sich lijkt ook niet meteen veranderd. Net als op eerdere Z Fold-generaties bevat de Galaxy Z Fold 5 twee luidsprekers: boven- en onderaan.

Toch niet stofbestendig

Ice Universe ontkrachtte deze morgen verder geruchten over stofbestendigheid. Eerder lekte uit dat het toestel mogelijk zowel stof- als waterbestendig zou zijn. Daarvoor zou de Z Fold 5 een IP58-classificatie hebben ontvangen. Dat lijkt nu echter niet het geval: volgens de geruchtenmaker is de telefoon niet stofbestendig. Of de plooibare telefoon wel IPX8-waterbestendig is – net als eerdere Z Fold- en Flip-modellen – is niet bekend.

Zulke details worden zeker en vast in juli bevestigd door Samsung. Het Zuid-Koreaanse merk houdt dan zijn Galaxy Unpacked-evenement. Daar zou het niet alleen de Z Fold 5 en Z Flip 5 onthullen maar ook de nieuwe Galaxy Watch 6-horloges en de Galaxy Tab S9-reeks.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business