Nieuws

‘Vouwrand Samsung Galaxy Z Fold 5 minder zichtbaar’

Samsung Galaxy Z Fold
© Samsung
Samsung past naar verluidt een nieuwe vouwtechniek toe op de Galaxy Z Fold 5. Hierdoor moet de vouwrand van het plooibare toestel, net als bij concurrenten, minder zichtbaar zijn.

Samsung maakt sinds de originele Galaxy Fold uit 2019 gebruik van een strakke vouwtechniek. Deze techniek kun je gerust vergelijken met het strak opvouwen van een velletje papier. Hierdoor kan een vouwbaar toestel relatief dun blijven ten opzichte van toestellen met de waterdruppeltechniek. Wat die vouwtechniek betreft vertelt zijn naam al een deel van het verhaal. Het OLED-scherm vouwt dan niet vlak maar in een waterdruppelvorm op. Het nadeel van de vlakke vouw is echter dat je deze kan waarnemen in het plooibare plastic van het beeldscherm.

Vouwtechniek Galaxy Z Fold 5

Vouwbare schermen met de waterdruppelvouw hebben geen of minder last van dit euvel. Dit komt omdat er veel minder stress komt te staan op het vouwbare scherm – in plaats van deze te vouwen, staat het scherm in zijn gevouwen positie in een bolling. Dat resulteert vervolgens in een vouwrand die veel minder zichtbaar is, zoals op de Motorola Razr 2022 of OPPO Find N2. Volgens Naver wil de Zuid-Koreaanse techgigant die techniek nu ook omarmen op de Galaxy Z Fold 5.

De Zuid-Koreaanse website geeft niet direct duidelijkheid of zowel de Galaxy Z Fold 5 en Z Flip 5 het waterdruppelontwerp gaan gebruiken. Het is dus mogelijk dat enkel het topmodel dit jaar overstapt naar het nieuwe design en dat de Flip-variant later de nieuwe techniek ontvangt. Dat Samsung werkt aan een nieuwe plooitechniek lijkt wel zeker. Eerder berichtte de Vietnamese nieuwssite The Pixel al over een minder zichtbare plooi.

S Pen geïntegreerd in de behuizing

Die website berichtte ook over andere details van de Galaxy Z Fold 5. Zo zou de vouwbare telefoon een 7,6 inch scherm bevatten aan de binnenzijde. Hetzelfde schermformaat als op de Z Fold 4. Het toestel zou aan de buitenzijde beschermd zijn door Gorilla Glass Victus en voor de aandrijving is de Snapdragon 8 Gen 2 of 8+ Gen 2 aanwezig. Om ruimte te bieden aan de S Pen zou de Z Fold 5 2mm dikker worden en het gewicht zou ook licht zijn toegenomen met 12 gram.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business