Nieuws

Motorola Razr 2022 officieel onthuld 

Motorola Razr 2022
Motorola heeft zopas de Razr 2022 voorgesteld, zijn compleet nieuwe versie van de foldable die de smartphonebouwer in 2019 op de markt bracht.

Motorola heeft naar eigen zeggen voortgebouwd op zijn eerste foldable en daarbij goed geluisterd naar feedback van consumenten. De Razr 2022 krijgt bovendien een krachtige camera, sterke batterij en een indrukwekkend ogend display. 

Net zoals zijn voorganger heeft de nieuwe Razr een minimalistisch ontwerp, dat verder gestroomlijnd werd. Motorola wilde de nadruk leggen op draagbaarheid en stijl. De matte afwerking van de behuizing ziet er alvast knap uit.  

Motorola Razr 2022: de displays 

Aan de voorzijde zien we een ‘Quick View’-display van 2,7 inch. Daarmee kan je zoals bekend snel berichten en andere notificaties lezen of foto’s maken, zonder dat je de telefoon hoeft open te klappen.  

Vouw je hem open, dan word je begroet door een FHD+-oleddisplay met een schermdiagonaal van 6,7 inch. Dat krijgt ook een hoge refresh rate, tot wel 144 Hz. Volgens Motorola zorgt de P-OLED-technologie ervoor dat je meer dan een miljard levendige kleuren te zien zal krijgen en een diep contrast. HDR10+ is ook ondersteund. 

Nieuw scharnier 

Om de twee displays goed te laten samenwerken, heeft de smartphonebouwer een nieuw scharnier ontworpen dat het toestel in ‘Flex View’ open kan houden. Zo kan het op één helft op tafel blijven staan, zodat je handenvrij kan werken en ontspannen. Een splitscreenfunctie laat je toe om meerdere apps tegelijkertijd open te hebben staan. Zo kan je chatten met een vriend terwijl je een video aan het bekijken bent, en handenvrij een groepsfoto maken of een videogesprek voeren.  

Motorola Razr 2022: specificaties 

Onder de motorkap zit de intussen bekend Snapdragon 8+ Gen 1, op dit moment de snelste mobiele silicone van Qualcomm. Of je een hele werkdag toekomt met je batterij, is nog niet geweten, als is de accu met zijn 3,500 mAh 25 procent groter dan die van de Razr uit 2019 en twee keer sneller op te laden, dankzij 30W TurboPower.  

Ook de camera’s zijn van de bovenste plank. Zo is de hoofdlens 50 MP sterk en is die uitgerust met 2.0μm-Ultra Pixels, die in theorie tot vier keer beter zouden moeten presteren bij weinig licht, met scherpere foto’s als resultaat. Dankzij 32x zoveel focusing pixels, kan de hoofdlens veel sneller scherpstellen, zo laat Motorola weten. Instant All-Pixel Focus heet de technologie. Optische beeldstabilisatie (OIS) gaat bevende handen tegen voor stabielere beelden. Verder is er ook nog een ultrawide-lens van 13 MP, en de macrolens zou tot 4x zoveel detail van het object binnen een frame doen passen. Ze brengt je naar verluidt 3,5 keer dichter dan een standaardlens. 

Tot slot is er nog ondersteuning van ruimtelijke audio via Dolby Atmos. De Razr is de eerste foldable met een drievoudige microfoonstructuur, voor een nog betere gesprekskwaliteit. Je kan de foldable zelfs gebruiken als trackpad om te gamen op een groter scherm of (half opengevouwen) als webcam. 

Prijs en beschikbaarheid 

De Motorola Razr 2022 is vanaf vandaag beschikbaar op de Belgische markt, in het Satin Black. De adviesprijs bedraagt 1.199,99 euro. Meer info via motorola.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business