Problemen Samsung Galaxy Fold ook in juni nog niet opgelost

De Samsung Galaxy Fold vertoonde grote problemen, zo bleek uit testen. Er zou binnen een korte tijd een nieuwe lanceringsdatum verschijnen, maar die laat vermoedelijk nog wel even op zich wachten.

Samsung liet in februari voor het eerst de Samsung Galaxy Fold zien tijdens de onthulling van de Galaxy S10-reeks. Het bedrijf had toentertijd een lanceringsdatum voor eind april vastgesteld. Helaas bleek het zo gemakkelijk nog niet voor Samsung. Toen het bedrijf eind april hands-on sessies organiseerde en review-exemplaren naar journalisten verstuurde, bleek dat er ernstige problemen waren met het toestel. In sommige gevallen bleek het scherm plots kapot te gaan, terwijl in andere gevallen er stof en andersoortige rommel achter het scherm kon komen. De verwachting was dat Samsung dit in een relatief korte tijd kon oplossen, bronnen binnen de industrie laten weten dat Samsung dit voor het einde van juni niet op kan lossen.

Vertraging Samsung Galaxy Fold

DJ Koh, CEO bij Samsung, liet een paar weken terug nog weten dat het bedrijf ‘niet te laat zou zijn’ met een oplossing voor de Galaxy Fold. Sindsdien bleef het stil bij Samsung, en bronnen die bekend zijn met de situatie geven aan dat het toestel ook volgende maand (juni, red.) niet zal verschijnen, zo schrijft The Korea HeraldYonhap, een andere Koreaans medium, schrijft dat het voor Samsung langer zou duren dan verwacht om de bouwkwaliteit van de Fold-exemplaren te verbeteren. Het zou volgens Yonhap zelfs zo zijn dat Samsung het toestel wederom moet certificeren voor het gebruik op mobiele netwerken – daardoor zouden meer mensen uit de industrie zicht krijgen op het proces.

Ondanks de problemen die Samsung ondervindt met zijn vouwbare telefoon, zou er gedurende de komende weken een nieuwe lanceringsdatum naar buiten komen. Door de problemen bij Huawei zou Samsung ook nog eens meer tijd hebben om de problemen met de Fold op te lossen. Geruchten deden de ronde dat Samsung zijn Fold mogelijk niet meer uit zou brengen, maar de nieuwe rapporten wijzen er juist op dat het project vol leven zit. Vermoedelijk mogen we in het Westen nog wel even op de vernieuwde Fold wachten, al vraag ik mij sowieso af hoeveel pre-orders er in België zijn geplaatst. Het is te hopen dat Samsung de problemen voor eens en altijd kan oplossen bij de Fold… 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business