Google onthult Galaxy Watch 6-modellen

Samsung Galaxy Watch 6
© Unsplash/Shawn Rain
Google heeft per ongeluk alle modellen van Samsung’s Galaxy Watch 6-serie onthuld. Naar verluidt verschijnen de smartwatches eind juli tijdens het Galaxy Unpacked-event.

Voordien maakten we al kennis met de Galaxy Watch 6-horloges via geruchtenmakers. Ditmaal voegt Google zich bij dat rijtje, schrijft 9to5Google. Volgens de website publiceerde de zoekgigant de nieuwe Wear OS-smartwatches vroegtijdig in zijn Play Console-database. In die database vind je alle gekeurde Android- en Wear OS-apparaten. We krijgen daarmee toegang tot zowel de modelnamen als -nummers van Samsung’s aanstaande horloges.

Verrassend is het niet meteen. Volgens Google lanceert Samsung twee modellen: de Galaxy Watch 6 en Galaxy Watch 6 Classic. Een Watch 6 Pro-model, ter opvolging van de Galaxy Watch 5 Pro, zit niet in de pijplijn. Wel keert het Classic-model terug, waarvan de laatste smartwatch in de Galaxy Watch 4-reeks verscheen. Eerder wist OnLeaks te bevestigen dat daarmee ook de ‘draaiende schermrand’ van eerdere Classic-modellen terugkeert.

Vier horlogekasten

Google bevestigde echter niet alleen de modelnamen. Ook de modelnummers lekten uit via de Play Console. Gekend is dat beide smartwatches in twee formaten beschikbaar komen. Voor de Watch 6 gaat het om 40mm- (SM-R930) en 44mm- (SM-R940) varianten. Het Classic-model start bij 43mm (SM-R950) en komt ook in 47mm (SM-R960) beschikbaar.

De verschillende afmetingen werden overigens niet door Google bevestigd. Het gaat voorlopig dus om vermoedens, daar uit eerdere geruchten twee formaten per smartwatch bekend raakten. Het is dus mogelijk dat de genoemde afmetingen niet (geheel) juist zijn. Kortom: neem geruchten te allen tijde met een korrel zout.

Snellere smartwatches

Verwacht wordt dat de Galaxy Watch 6-modellen iets sneller zijn dan hun voorgangers. Daarvoor is een nieuwe Exynos W-chipset voorzien, de Exynos W930. Ook moeten de smartwatches iets langer op hun batterij meegaan, daar de capaciteit steeds iets toeneemt. De smartwatches draaien verder op Wear OS 4 met One UI Watch 5, en bieden gezondheidsfuncties als hartslag- en slaapmonitoring, ECG en SpO2-metingen.

Men kan bij aankoop mogelijk kiezen tussen wifi en LTE-modellen. LTE-modellen zijn steeds 50 euro duurder dan de wifi + bluetooth-versies. Qua prijzen zijn de volgende details gekend:

  • Watch 6 (40mm): 319,99 euro
  • Watch 6 (44mm): 349,99 euro
  • Watch 6 Classic (43mm): 419,99 euro
  • Watch 6 Classic (47mm): 449,99 euro

Eind juli zou Samsung de nieuwe Galaxy Watch 6-modellen onthullen tijdens zijn Unpacked-event.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business