Kleuropties Galaxy Tab S9-serie liggen op straat

Kleuren Samsung Galaxy Tab S8
© Samsung
Schermanalist Ross Young heeft woensdag alle kleuropties van Samsung's Galaxy Tab S9, Tab S9+, Tab S9 Ultra en Galaxy Tab S9 FE gedeeld.

Verwacht wordt dat Samsung eind juli de Galaxy Tab S9-serie onthult. Net als voorgaande jaren is de serie opgebouwd uit vier modellen – de Tab S9, Tab S9+, Tab S9 Ultra en Tab S9 FE. Eerder uitgelekte renders bevestigde dat Samsung geen grote designrevisies op touw heeft. De tablets lijken daardoor op hun voorgangers uit de Tab S8-serie. Het enige dat de tablets uiterlijkgewijs kan onderscheiden is een nieuw kleurenpalet. Schermanalist Ross Young schiet nu ook die mogelijkheid uit de lucht.

Geen nieuwe kleurvarianten?

Volgens Young heeft Samsung twee kleuren gekozen voor de high-end Tab S9, S9+ en Tab S9 Ultra: beige en grijs. Verleden jaar waren de Galaxy Tab S8 en Tab S8+ ook verkrijgbaar in Pink Gold. Daar lijkt dit jaar een streep doorheen te gaan. Young zegt dat Samsung wel in extra kleuropties voorziet voor de Tab S9 FE en Tab S9 FE+. Net als de Tab S7 FE zullen die ‘Fan Edition’-tablets beschikbaar zijn in vier kleuren: grijs, groen, roze en zilver.

Enigszins opvallend is dat Samsung alle tablets naar verluidt in één keer wil onthullen. Voor eerdere generaties gold steeds dat de FE-serie enkele maanden na de high-end variaties werd onthuld. Of dit ook geldt voor de Tab S9 FE-tablets, is nog onzeker. De productie van de Fan Edition-tablets loopt op dit punt wel ‘twee maanden achter’ op de reguliere Tab S9-tablets, schrijft de analist.

Onder het kopieerapparaat

Samsung stak alvast geen moeite in het ontwerp van de tablets. Op het vlak van specificaties lijkt er ook niet meteen veel te gebeuren. De Tab S9 Ultra gebruikt hetzelfde scherm en dezelfde accu als in zijn voorganger. Wel is de behuizing van die tablet nu IP68 water- en stofbestendig. De basis Galaxy Tab S9 ziet mogelijk nog de grootste upgrade – die namelijk stapt over van LCD naar AMOLED voor zijn scherm. Ook zou de batterij iets groter worden, aan 8.500 mAh, vanaf 8.000 mAh in de Tab S8.

Uitgelicht artikel Samsung OLED Promobeelden 8 nieuwe Samsung-apparaten verschijnen online

Voor alle high-end tablets in de Tab S9-serie wordt verwacht dat Qualcomm de chipset levert. Het zou gaan om de Snapdragon 8 Gen 2 ‘For Galaxy’. Die chip gebruiken de Zuid-Koreanen ook al in de Galaxy S23-serie. Specificaties van de goedkopere Tab S9 FE en Tab S9 FE+ zijn nog onbekend.

Eind juli komt daar mogelijk verandering in. Dan lanceert Samsung in elk geval de Tab S9-serie, de Galaxy Z Flip 5 en Galaxy Z Fold 5 en de Galaxy Watch 6-serie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business