Nieuws

Samsung Galaxy Z Fold 5 en Z Flip 5 zien lancering in juli

Samsung OLED
© Unsplash / Onur Binay
Samsung lanceert zijn vouwbare smartphones, de Galaxy Fold 5 en Galaxy Flip 5, dit jaar vroeger dan gewoonlijk.

Op 26 juli vindt het Galaxy Unpacked-evenement plaats, waar Samsung nieuwe toestellen presenteert. Een tijdlang was het raden naar welke toestellen er precies onthuld zouden worden. Nu bevestigt de Koreaanse technologiereus dat het op zijn evenement de Galaxy Z Flip 5 en Galaxy Z Fold 5 voor het eerst laat zien.

Geruchten die dat ondersteunen circuleren al langer. Veel ruchtbaarheid kregen die geruchten eerst niet: Samsung zou zijn vouwbare telefoons namelijk ongewoon vroeg uitbrengen. In het verleden bracht het merk die telefoons altijd pas in augustus op de markt. De berichten over hoe de smartphones al in juli een release krijgen worden nu echter bevestigd door Samsung.

Het bedrijf laat weten dat ze hun volgende generatie van vouwbare smartphones uitbrengt tijdens het evenement, dat plaatsvindt in Seoul. Een exacte datum krijgen we van de fabrikant niet mee, maar lekken suggeren dat het evenement op 26 juli zal plaatsvinden.

Het lijkt er ook op dat Samsung zijn evenementenformule iets of wat wil aanpassen. Hoewel het huidige evenement in thuisbasis Seoul georganiseerd wordt, kan dat in de toekomst anders zijn. Naar verluidt kijkt Samsung ook naar andere wereldsteden om in de toekomst soortgelijke launch-evenementen te organiseren. Daarvoor zoekt Samsung steeds “culturele steden die aansluiten bij het thema van elk evenement” – wij zijn alvast benieuwd waar de Koreanen volgende keer neerstrijken.

Voorlopig is dat dus Seoul. Over wat we van het evenement mogen verwachten is nog niet bijzonder veel zekerheid. Het smartphonemerk zou de Galaxy Z Fold 5 voorzien van een vouwrand die minder zichtbaar is dan voorheen. Of het daarbij gaat om de gekende waterdruppeltechniek zal tijdens het evenement, op 26 juli, moeten blijken.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy Z Fold ‘Vouwrand Samsung Galaxy Z Fold 5 minder zichtbaar’
foldablesgalaxy unpackedsamsungsmartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals