Nieuws

Samsung Galaxy Z Flip 5 krijgt apps voor coverscherm

Samsung Galaxy Z Flip 5
© Unsplash
De release van de Samsung Galaxy Z Flip 5 staat voor de deur. Nu blijkt dat Google geoptimaliseerde apps ontwikkelt voor het coverdisplay.

Eerder deze week stuurde Samsung het nieuws de wereld in dat de Galaxy Z Flip 5 op 27 juli gelanceerd wordt, tijdens een evenement in Zuid-Korea. Inmiddels weten we dat de Z Flip 5 op een cruciaal punt verbetert: het coverscherm groeit van 1,9-inch naar 3,4-inch.

Die extra ruimte moet het makkelijker maken om apps te gebruiken zonder de smartphone open te klappen. Met de Z Flip 4, met het kleinere scherm, was het niet echt mogelijk om apps te gebruiken op het buitenste scherm. Daar moet het grotere scherm nu bij gaan helpen, samen met geoptimaliseerde apps. Enkele van die apps werden daarvoor geoptimaliseerd voor Samsung. SamMobile maakt nu bekend dat ook Google een steentje heeft bijgedragen in apps voor het coverscherm.

Concreet werkten Google en Samsung samen om enkele populaire Google-apps naar het coverscherm van de Z Flip 5 te brengen. Wat je daaronder mag verstaan? Uit de eerste berichten blijkt dat er een speciale Google Maps-interface werd ontwikkeld die het mogelijk maakt om te navigeren via het coverscherm. Ook de Google Berichten-app en YouTube werden geoptimaliseerd voor het kleinere scherm, zodat je de apps kan gebruiken zonder de telefoon open te klappen.

Uitgelicht artikel Samsung OLED Samsung Galaxy Z Fold 5 en Z Flip 5 zien lancering in juli

Geen volwaardig scherm

Om de telefoon als een reguliere Android-smartphone te gebruiken, zal je hem nog wel moeten openklappen. Heel wat apps zijn namelijk niet geoptimaliseerd om op het kleine scherm te gebruiken. Zeker nu het coverscherm van de Flip 5 wat groter is, bestaat de kans wel dat meer ontwikkelaars zich toeleggen op coverschermen – niet noodzakelijk alleen dat van de Galaxy Z Flip 5.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business