OnePlus’ Open-foldable is OPPO-kopie

OnePlus Open renders
© OnLeaks
OnePlus heeft woensdag de naam van zijn foldable bevestigd: OnePlus Open. Volgens Ice Universe is het toestel een kopie van OPPO's Find N3.

OnePlus bevestigt de naam van zijn foldable in een tweet. “We OPEN when others FOLD”, schrijft de Chinese technologiefabrikant in een tweet. Hoewel de foldable niet specifiek wordt benoemd, kan je dat detail zelf invullen. OnePlus’ eerste plooibare smartphone zal dus bekendstaan als de Open. Wat specificaties betreft laat het merk details onbenoemd. Wanneer het toestel gelanceerd wordt, moge gebruikers eveneens zelf een gooi naar doen.

‘Beter dan de Z Fold’

Markant is dat de tweet ook direct insinueert dat de Open beter is dan Samsungs Galaxy Z-serie. De vijfde generatie van die toestelreeks werd woensdag door het Koreaanse merk uitgebracht. Hoe het vouwbare toestel zou excelleren ten opzichte van die Fold, is onduidelijk. De specificaties tonen ons alvast geen wereldschokkende veranderingen.

OnePlus’ vouwbare scherm meet volgens geruchten 7,8-inch. Daarmee is het scherm iets groter dan het paneel in Samsungs Galaxy Z Fold. Ook het coverscherm is groter aan 6,3-inch en zou vooral iets breder zijn dan Samsungs coverscherm. Mogelijk wijst dit erop dat het interne vouwbare scherm ook iets breder is, zoals we dit ook op OPPO’s Find N2 hebben gezien. Die vouwbare telefoon kreeg een bijna vierkante 8.4:9 beeldverhouding, ten opzichte van 6:5-beeldverhouding bij de Galaxy Z Fold.

Uitgelicht artikel OnePlus 12 lanceringsdatum Toch een OnePlus 11T op komst?

Beide schermen krijgen volgens eerdere geruchten een 2K-resolutie en 120Hz-beeldverversing. Wie instaat voor de productie van de OLED-panelen, is momenteel niet bekend. Eveneens ongeweten is de piekhelderheid van beide schermen.

High-end aandrijving

Onder de motorkap is de OnePlus Open vooral een kopie van de 11. Dat wil zeggen: Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2 onder de motorkap, 16 GB RAM en 256 GB opslag. De accu heeft een 4.800 mAh-capaciteit, en kan opgeladen worden aan 67 watt. Qua camera’s treffen we volgens gelekte data een 48 MP-hoofdcamera, 48 MP-groothoekcamera en 64 MP-telefotocamera aan.

Kopie van Find N3

Intussen weet Ice Universe te bevestigen dat OnePlus heeft gespiekt bij OPPO. De OnePlus Open zou immers een kopie zijn van OPPO’s Find N3. “Ze zijn hetzelfde”, onderstreept de geruchtenmaker. Dat betekent mogelijk ook dat de Find N3 niet in Europa verschijnt. Niet geheel verrassend overigens: de high-end Find X6 Pro werd ook nooit in onze contreien uitgebracht.

Verwacht wordt dat de OnePlus Open in augustus wordt uitgebracht in Europa. Die datum is eerder gelekt door Max Jambor. Op datzelfde moment zou het merk ook de Nord CE3 lanceren.

mobieloneplusoneplus opensmartphone

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen