Nieuws

Samsung Galaxy S23 FE wordt “snel” gelanceerd

Samsung Galaxy S23 FE render
© OnLeaks
Volgens Samsung zou de lancering van de Galaxy S23 FE "snel" moeten plaatsvinden. Je kan de telefoon dus dit jaar nog in de winkels verwachten.

In februari lanceerde Samsung zijn Galaxy S23-toestellen. Enkele weken later kwam het merk dan weer met zijn Samsung Galaxy A34 en A54, die wat goedkoper geprijsd zijn. De voorbij jaren bracht Samsung wel eens een FE-editie van zijn S-telefoons uit. De laatste keer dat het merk dat deed, was met de Galaxy S21 FE in januari 2022. Ook dit jaar staat zo’n Samsung Galaxy S23 FE op de planning. Die telefoon zou het gat tussen de A-serie en de S-serie moeten dichtrijden.

Zoveel laat Justin Hume, VP voor Samsungs mobiele activiteiten in Zuid-Afrika, weten aan Android Authority. Deze keer zouden we bovendien niet moeten wachten tot januari volgend jaar. Volgens de topman zit een release er snel aan te komen. Het merk zou zelfs snel met een officiële aankondiging komen.

Dat verbaast ons niet: de voorbij dagen bereikte ons ook het gerucht dat Samsung opnieuw voor een Exynos-chipset zou kiezen, in plaats van een Qualcomm-SoC. Of tenminste: dat zou het merk toch in Europa van plan zijn. Elders blijven de Samsung Galaxy S-telefoons gewoon voorzien van Snapdragon-chips. Vermoedelijk gaat het voor die regionen over de Snapdragon 8 Gen 1. In Europa zouden we de Galaxy S23 FE dan weer met een Exynos 2200 aankrijgen.

De geruchtenmolen

Met mondjesmaat raakt er alsmaar meer over de telefoon bekend. Zo werden vorige maand nog de eerste renders verspreid op internet. Ook over de laadsnelheid van 25 watt kunnen we inmiddels met zekerheid berichten: die informatie raakte bekend nadat de telefoon door de Chinese keuringsinstantie beoordeeld werd.

Verwacht verder dat de Galaxy S23 FE beschikbaar komt met 8 GB RAM, en 128 GB of 256 GB aan opslaggeheugen. Voor de hoofdcamera zou het Zuid-Koreaanse merk een 50 MP-sensor geselecteerd hebben.

Hoeveel van die geruchten kloppen zal blijken wanneer de telefoon gelanceerd wordt. Wanneer dat precies is niet zeker. Wel zou Samsung de nieuwe telefoon nog voor het jaareinde bekend maken bij het grote publiek.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S23 FE Samsung plant terugkeer naar Exynos in Europa vanaf Galaxy S23 FE
mobielsamsungsamsung galaxy s23 fesmartphones

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen