Eerste beelden Samsung Galaxy S23 FE lekken uit

Samsung Galaxy S23 FE render
© OnLeaks
Samsung zou later dit jaar de Galaxy S23 FE lanceren. Van dat toestel zijn ditmaal de eerste renders opgedoken via OnLeaks.

Samsung’s Galaxy S20 FE bleek in 2020 een regelrechte hit; het meest betaalbare S20-model bevatte alle kenmerken van de high-endmodellen, op een lager prijspeil. Met de Galaxy S21 FE herhaalde de Zuid-Koreaanse technologiegigant dit nogmaals. Dat Fan Edition-model bleek echter ten dode te zijn opgeschreven, oordeelde onze redactie na de lancering. Van een Galaxy S22 FE is het nooit gekomen, daar Samsung onderdelen wilde sparen voor zijn high-endtoestelreeksen. Later dit jaar moet het FE-succes zich echter weer herpakken, is het idee – dan komt Samsung naar verluidt met de Galaxy S23 FE.

Geheel volgens verwachting lijkt het toestel ontzettend veel op de Galaxy S23 en S23+. Dat blijkt uit renders die geruchtenverspreider OnLeaks liet ontwikkelen. Net als op andere Galaxy S23-modellen is de achterkant bezaaid met drie cameracirkels en de led-flitser. De plaatsing lijkt overeenkomstig met eerdere modellen uit de reeks. Datzelfde geldt voor de hole-punch-selfiecamera voorop, die in het 6,4-inch-amoledscherm plaatsneemt.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S24 Maakt Exynos een terugkeer op de Galaxy S24?

Met glas afgewerkt

Wat nog overblijft zijn de knoppen. Zowel de volumeknoppen als powerknop bevinden zich aan de rechterzijde van de Galaxy S23 FE. Ook lijkt het toestel een mat frame te krijgen. Vermoedelijk gaat het wel om een metalen frame, net als op zijn high-endtegenhangers. Die toestellen kregen elk wel een glanzende afwerking, wat meer premium moet aandoen. Verder wordt verwacht dat Samsung de S23 FE uitrust met een glazen achterkant. Eerdere FE-modellen moesten het wel steeds met een plastic achterzijde stellen.

Eerste gelekte specificaties

Wat het scherm betreft, is dus gekend dat deze 6,4 inch meet in diagonaal. Ook is bekend dat het om een amoledpaneel gaat, met naar verwachting een 120 Hz verversing en Full HD-resolutie.

Verder vind je op de specificatielijst een Exynos 2200-chipset (die we kennen uit de Galaxy S22-serie) en 8 GB RAM met 128 GB of 256 GB opslag en een 4.500-mAh-batterij. Ook weten we inmiddels het een en ander over de camera’s, als dat de hoofdcamera en groothoekcamera respectievelijk 50 MP en 12 MP sterk zijn. Ten slotte zou de Fan Edition IP67 water- en stofbestendig zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business