Nieuws

Samsung Galaxy S24 krijgt mogelijk ‘AI achter paywall’

Samsung Galaxy S24 zoom
© Unsplash
Geruchtenmaker Revegnus meldt dat Samsung de AI-functies van de Galaxy S24-serie mogelijk achter een paywall zet.

Kortom: wie van de AI gebruik wil maken, moet hiervoor betalen. Onduidelijk is in welke vorm zo’n abonnement aangeboden zou worden. Een definitief besluit over het achter slot en grendel plaatsen van de AI-functies zou ook nog niet zijn genomen. Voorlopig ontbreekt ook enig bewijs dat Samsung werkelijk over een ‘AI-paywall’ nadenkt.

Lokale AI-verwerking

Logischer zou zijn dat Samsung de AI-opties juist gratis aanbiedt. Voor gebruikers kan dit immers een reden zijn om voor de Galaxy S24-serie te kiezen. Verwacht dat Samsung onder meer generatieve AI-functies gaat aanbieden, zoals we dat ook kennen van Googles Pixel 8-serie. Ook Motorola heeft een AI-toekomst in gedachte met MotoAI. Voor die functies hoeven gebruikers geen cent te betalen.

Zulke modellen draaien steeds lokaal en vereisen daardoor geen continue serverkracht. Samsung is daarop geen uitzondering, en gebruikt de AI-capaciteiten van de Exynos 2400 en Snapdragon 8 Gen 3 voor de nodige AI-aandrijving.

Concurrent voor ChatGPT

Het gerucht van Revegnus nemen we vooralsnog met een korrel zout. Het enige dat we ons kunnen indenken is dat Samsung aanvullende AI-mogelijkheden aanbiedt. Functies die lijken op wat we van ChatGPT Plus kennen – een betalend abonnement. Zulke opties zouden wel achter een betaalmuur kunnen verdwijnen.

Als de informatie klopt, zouden we daarover met de Galaxy S24-serie meer over te weten komen. Diverse geruchten wijzen erop dat Samsung met de vlaggenschipserie zijn focus legt op AI. Daarbij introduceert het meteen een eigen chatbot die het beste van Google Bard en ChatGPT meeneemt. Gebruikers zouden die chatbot op basis van keywords diverse content kunnen laten genereren. In hoeverre de rekenkracht en functionaliteit in de buurt komt van de genoemde concurrenten, blijft koffiedik kijken.

aiChatGPTgoogle bardmobielsamsungsamsung galaxy s24

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen