Nieuws

Samsung wil volgend jaar Galaxy met generatieve AI lanceren

© Techpulse.be/Bram Lodewijks/Samsung
Samsung is van plan om volgend jaar een Galaxy-telefoon uit te brengen met generatieve AI-technologie aan boord.

Samsung lijkt in de voetstappen van vele andere techbedrijven te treden en zich te gaan focussen op het implementeren van meer AI-features in hun producten. Het bedrijf heeft dan ook onthuld dat het volgend jaar een Galaxy-smartphone zal lanceren met generatieve AI aan boord (via SamMobile).

Wat betekent een Samsung Galaxy met generatieve AI?

Samsung deelde dit nieuws tijdens een conferentie over zijn winst in Q3 2023. Het bedrijf gaf aan dat het met hulp van AI nieuwe ervaringen mogelijk wil maken voor gebruikers in 2024. Er zijn momenteel natuurlijk al verschillende AI-features te vinden op Samsung-smartphones. In 2024 moet er echter een generatieve AI aan boord zitten van nieuwe Samsung-toestellen.

Deze vorm van AI zal waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met bijvoorbeeld ChatGPT. Generatieve AI moet er ook voor zorgen dat je niet altijd verbonden hoeft te zijn met internet om de AI-features te benutten. Je moet allerlei vragen kunnen stellen en diensten kunnen gebruiken zonder daarvoor internet nodig te hebben.

Weer een nieuwe ChatGPT-concurrent

Volgens een verslag van BusinessKorea is Samsung zijn eigen generatieve AI-technologie aan het ontwikkelen om deze toe te kunnen voegen aan zijn smartphones. Er wordt dus niet gekozen voor een bestaande generatieve AI, maar er verschijnt weer een nieuwe ChatGPT-concurrent.

Wat verwachten in ieder geval veel van dezelfde features die je ook bij bijvoorbeeld ChatGPT en Google Bard terugvindt. De AI zal ongetwijfeld bepaalde content kunnen creëren aan de hand van instructies die gebruikers geven. Samsung wil hiermee zijn smartphones de krachtigste AI-smartphones tot nu toe. maken.

Verschillende insiders geven aan dat de Galaxy S24-serie als eerste zal beschikken over deze nieuwe generatieve AI-integratie. Aangezien het bedrijf zelf het echter alleen over 2024 heeft, kan de AI ook worden geïntroduceerd op de Galaxy Z Fold 6 en/of Z Flip 6. Die vouwbare smartphones komen naar verwachting later in 2024 uit.

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S25 Ultra Gelekte hoesjes onthullen bekend design Samsung Galaxy S24-serie

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business