Nieuws

Samsung: goedkope vouwbare telefoon komt er niet

Samsung OLED
© Unsplash / Onur Binay
Volgens Samsung komt er geen midrangemodel in zijn Galaxy Z Fold of Flip-serie. De Zuid-Koreaanse fabrikant ontkent daarmee een recent opgedoken gerucht.

Geruchten over een betaalbare vouwbare smartphone doen al langer de ronde. Verleden jaar bracht het Koreaanse ET News het nieuws dat Samsung klanten in 2024 zou verblijden met een betaalbare vouwbare telefoon. Er werd zelfs een richtprijs genoemd van rond de 750 euro. Deze maand laaide het gerucht weeral op: ditmaal via onderzoeksbureau Trendforce.

Op basis van informatie uit de toeleveringsketen kon ze achterhalen dat een goedkopere Samsung Galaxy Z Flip op komst is. Dit blijkt echter niet te kloppen, benadrukt Samsung tegenover Korea JoongAng Daily.

‘We hebben geen plannen’

“We hebben geen plannen om een vouwbare telefoon te maken in de middenklasse, de geruchten zijn ongegrond”, zegt de fabrikant. Een vouwbare telefoon met een prijskaartje van nog geen €500 lijkt dus niet aan de orde. Het zou ook mogelijk ook een iets té forse stap zijn: momenteel kost een Galaxy Z Flip 5 je nog minimaal 1.199 euro.

Samsung spreekt in zijn reactie niet over het type foldable dat niet in de middenklasse uitgebracht wordt. Een goedkope Galaxy Z Flip lijkt ons echter eerder aan de orde dan een betaalbare Z Fold – telefoons in die reeks kosten bijna 2.000 euro.

Toekomstmuziek

Zo’n goedkope vouwbare telefoon klink ons als muziek in de oren. Bij Samsung lijkt het toch vooral om toekomstmuziek te gaan. Muziek waarover volgens de fabrikant ‘nog geen besluit’ genomen is. Het idee lijkt voorlopig (nog) niet volledig buiten de deur gezet. Mettertijd zal moeten blijken of de prijzen iets kunnen dalen.

mobielsamsungsamsung galaxy Z fold 5

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen