Nieuws

Samsung zou in 2024 met een goedkopere Flip-telefoon komen

Flip samsung
© Unsplash / Onur Binay
Vouwbare telefoons zijn nog steeds erg duur. Dat zou volgend jaar wel eens kunnen veranderen, met een nieuw Samsung-toestel.

Samsung was het eerste merk met vouwbare smartphones in het aanbod. Hoewel het om knappe toestellen zoals de Z Fold 5 en Z Flip 5 gaat, zijn de toestellen niet voor iedereen weggelegd: daar is de instapprijs simpelweg te hoog voor. Het lijkt er echter op dat Samsung zijn vouwbare toestellen voor een breder publiek beschikbaar wil stellen. Dat zou, eerst en vooral, gebeuren door er lagere prijzen aan te hangen.

Samsung zou voor 2024 ook goedkopere smartphones met vouwbaar scherm produceren. Dat deduceert onderzoeksfirma TrendForce op basis van bronnen in de toeleveringsketen. Wat Samsung precies in petto heeft, dat laat het onderzoek echter in het midden. Dat er goedkopere vouwtelefoons kunnen komen is dus geweten, maar hoe die eruit zien nog lang niet.

Flip-stijl

Vermoedelijk zal het echter om telefoons in de Flip-stijl gaan. Die toestellen klappen dicht tot een klein vierkant en zien er in opengeklapte toestand uit als een doorsnee smartphone. Dat is wat anders dan het Fold-model, dat we zien bij telefoons als de OnePlus Open. Samsung zou voor een fliptelefoon opteren omdat dat goedkoper is: het scharnier is minder breed en het scherm is minder groot, waardoor de productieprijs zakt.

Ook andere smartphonemerken met betaalbare vouwtelefoons, zoals Motorola met de Motorola RAZR 2023, houden vast aan het flipmodel. De telefoon van Motorola biedt inzicht over waarop Samsung zoal kan besparen: draadloos opladen, geen IP-certificering, een minder perfomante chipset, minder goede camera’s… Zo’n telefoon in de middenklasse is nu eenmaal minder goed uitgerust dan de high-end modellen, of het scherm nu vouwt of niet.

Samsung zou voor zijn vouwbare telefoons dezelfde route kunnen nemen. Een duur titanium frame, dat we op de volgende Galaxy Ultra-telefoon zouden zien, moet je dus niet verwachten. Waarschijnlijker is dat het om een plastic behuizing zal gaan.

Of de goedkopere foldables er daadwerkelijk komen? Daarover kan lang gespeculeerd worden. Hoewel het geen zekerheid is, lijkt het wel een logische beslissing voor Samsung. Zeker nu andere merken met goedkopere vouwtelefoons op de proppen beginnen komen, zou het voor Samsung interessant zijn om ook die markt aan te spreken.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business