Samsung vouwbare telefoon

Vouwbare telefoons: het zijn voorlopig nog onbereikbare gadgets. Als het aan Samsung ligt, wijzigt dit in 2024 met low-end Z Flip en Fold-telefoons.

Samsungs vouwbare telefoons hebben nog altijd een flink prijskaartje. Zo wordt de Galaxy Fold 3, nu bijna één jaar na zijn introductie, nog altijd verkocht voor 1800 euro. Wil je liever een kleiner toestel, dan wordt de Galaxy Flip 3 aangeboden voor 1049 euro. Met die prijzen liggen de ‘toestellen’ buiten bereik van het brede publiek en vaak zelfs buiten het bereik van liefhebbers van high-end telefoons. Met tijd zullen de prijzen langzaamaan blijven dalen maar de vraag die Samsung zich zal stellen is of die daling snel genoeg gaat.

Lees ook: Waarom je nu nog geen foldable moet kopen

“Low-end Z Flip en Z Fold-telefoons”

Met de prijsdalingen van de Galaxy Z Flip 3 maken ook steeds meer mensen kennis met Samsungs Z-aanbod, een perfect moment voor Samsung om de uitbreiding van de lijn aan te koppelen. Dat lijkt, zo suggereert ETNews, voorlopig nog niet het geval te zijn. Pas in 2024 zou Samsung klanten kunnen verblijden met goedkopere vouwbare telefoons. Het Zuid-Koreaanse concern werkt aan zowel een goedkopere Z Fold als Z Flip-telefoons, meldt de publicatie.

Het goedkoopste Galaxy Z-toestel moet een richtprijs krijgen van 1 miljoen won, wat omgerekend neerkomt op 730 euro exclusief belastingen. Dit lagere prijspunt zal Samsung niet alleen bereiken door een daling in de kosten van componenten. Naar verluidt zal het bedrijf namelijk premium functionaliteiten weglaten. Wat deze functies inhouden, is op dit moment niet bekend.

Vouwbaar is een groeidomein

Samsungs expansie van de Z-serie naar het midrangesegment is niet bepaald verrassend. Hoewel Samsung op dit moment alleenrecht heeft op het vouwbare segment, is de kans groot dat Apple, Google en andere spelers klaarstaan om Samsungs marktaandeel in te nemen. Het bieden van een betaalbaar alternatief zorgt er enerzijds voor dat Samsung zijn concurrenten voorblijft en anderzijds biedt het kansen om te (blijven) groeien. Samsung verkoopt immers verreweg de meeste telefoons in de lagere prijs-regionen.

Zelfs zonder de groei in de lagere prijsklasse ziet Samsung het vouwbare domein als een positieve uitbreiding. Voor 2022 heeft Samsung zelfs de verkoopcijfers bijgesteld; het bedrijf verwacht een totaal van 15 miljoen vouwbare telefoons te verschepen. Samsungs aanstaande Galaxy Z Flip 4 en Fold 4 zullen vermoedelijk een grote bijdrage moeten leveren aan die groei. Tegen welke prijs die toestellen verkocht gaan worden, zal vermoedelijk midden augustus pas blijken.