Nieuws

Europese Samsung Galaxy S23 FE krijgt extra Android-update

Samsung Galaxy S23 FE
© Unsplash
Samsung levert de Europese variant van de Galaxy S23 FE met Android 14 en One UI 6, en dat lijkt in het voordeel van Europese consumenten uit te vallen.

Samsung bracht de Galaxy S23 FE eerder deze maand uit in Duitsland en Frankrijk. Binnenkort zijn België en Nederland ook aan de beurt. Bij de lancering maakte Samsung bekend dat de Galaxy S23 FE op Android 13 zou draaien. Hierdoor zou de telefoon bij aflevering in 2024 meteen een Android-versie achterlopen. In de tussentijd lanceerde Google immers Android 14. Een update die reeds op diverse Samsung-telefoons arriveerde, waaronder de Galaxy S23– en Galaxy S22-serie. De Europese Galaxy S23 FE is ook één van de gelukkigen, meldt GalaxyClub.

Europese klanten die de S23 FE voor het eerst opstarten, worden immers verwelkomd door One UI 6.0 en Android 14. Een onverwacht kerstcadeau, en meteen ook opvallend: Europa is de enige markt waar de Fan Edition-telefoon meteen geleverd wordt met Android 14. Voor consumenten die de telefoon aanschaffen levert dat enkel voordelen op. Behalve dat ze meteen de nieuwste Android-versie kunnen gebruiken, krijgen ze ook een ‘extra Android-update’.

Tot One UI 10.1

‘Extra’ is wel in vergelijking met andere markten waar Samsung de Galaxy S23 FE uitbrengt. Ook de Europese variant moet het namelijk doen met vier Android-upgrades. Bij ons begint de teller echter pas te lopen bij Android 14, terwijl dat elders al de eerste upgrade is. Voor de Europese S23 FE liggen dus nog Android 15, 16, 17 en Android 18 in het verschiet. Hierdoor zou het toestel voor het laatst in 2027 een Android-upgrade ontvangen.

GalaxyClub verwacht dat de S23 FE tot en met One UI 10.1 wordt bijgewerkt. Houd hiervoor wel een slag om de arm: de naamgeving van de softwarelaag zou zomaar op de schop kunnen gaan. Verder is met enige zekerheid te stellen dat het toestel tot eind 2028 beveiligingspatches ontvangt. Tot begin 2028 rollen die patches maandelijks uit, daarna één keer per kwartaal.

Lancering in België

Samsung biedt de Galaxy S23 FE momenteel al aan via zijn eigen webwinkel. Daar kost het toestel, net als in Duitsland en Frankrijk, 699 euro. Tijdelijk krijgen kopers ook de Galaxy Buds FE geleverd.

mobielsamsungsamsung galaxy s23 fe

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen