Nieuws

Samsung Galaxy S23-serie ontvangt nu Android 14

samsung galaxy s23 wifi
© Samsung
Samsung heeft maandag Android 14 uitgebracht voor de Galaxy S23-serie. Onderdeel van de update is Samsungs nieuwe One UI 6.0-schil.

Nadat Samsung eerder dit jaar begon met bètaversies van Android 14 voor de Galaxy S23, wordt de update nu voor iedereen uitgebracht. Iedereen met een Galaxy S23, Galaxy S23+ en Galaxy S23 Ultra kan de update per vandaag ophalen. Niet alle gebruikers zullen de update meteen zien verschijnen – zoals gewoonlijk worden deze updates eerst in een kleine groep getest. Meestal laat de volledige uitrol twee tot drie weken op zich wachten.

Draait jouw Galaxy S23 momenteel op Android 13? Dan wacht je best met updaten tot je verbonden bent met wifi. De update weegt namelijk 3 GB. Meteen controleren of de update beschikbaar is, doe je via het instellingenmenu. Navigeer naar Software-update en zoek naar updates. De installatie van Android 14 neemt enkele minuten in beslag.

Android 14 en One UI 6.0

Google bracht Android 14 nog eerder deze maand uit. Nadien was het aan fabrikanten om de update naar smartphones uit te rollen. Xiaomi bracht de update recentelijk uit voor de Xiaomi 13 en 13 Pro. Nu zijn dus de Samsung Galaxy S23-modellen aan de beurt. Voor de Samsung-toestellen geldt dat ze ook meteen de nieuwste One UI-schil krijgen: One UI 6.0.

Onderdeel van One UI 6.0 is een aangepast ontwerp voor de snelle instellingen, een nieuw lettertype en extra aanpassingsmogelijkheden voor het vergrendelscherm. Functies uit Android 14 zijn ook aanwezig in de update, inclusief tabblad voor alle regio-instellingen. Daarnaast kan je geen apps van Android 5 of ouder sideloaden en gaat de nieuwe Android-versie zuiniger om met je stroom.

Uitgelicht artikel Nothing Phone (2) Android 14 arriveert op Nothing Phone (2)

Galaxy A-serie

Verwacht dat Samsung op korte termijn ook Android 14 uitbrengt voor de Galaxy A34 en Galaxy A54. Voor die toestellen bracht ze reeds One UI 6.0-bètaversies uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business