Nieuws

Samsung Galaxy S23 ontvangt eerste Android 14-bèta

Samsung Galaxy S23 Ultra
© Unsplash
Samsung heeft vrijdag het Android 14-bètaprogramma voor de Galaxy S23-serie geopend.

Samsung brengt met dit testprogramma niet alleen Android 14 naar de Galaxy S23-serie. Gebruikers krijgen ook meteen een kijkje in de keuken van Samsungs nieuwe One UI 6.0-schil. In eerste instantie krijgen enkel de Galaxy S23, S23+ en Galaxy S23 Ultra toegang tot de Android 14-bèta. Op termijn staat dit vermoedelijk wel te veranderen; verwacht wordt dat onder meer de Galaxy S22 en Galaxy S21 de bètaversie mogen ontvangen.

Nieuw in One UI 6.0

Met de bètaversie krijgen gebruikers toegang tot alle vernieuwingen uit Android 14. Dit betekent dat ze voortaan bij elke app de (nieuwe) fotokiezer voorgeschoteld krijgen. Ook gaat Android 14 zuiniger om met stroom, en kunnen gebruikers niet zomaar oude apps (ouder dan SDK23) sideloaden. One UI 6.0 staat verder in voor de visuele aanpassingen van de OS-upgrade.

Onderdeel van die visuele upgrade zijn de vernieuwde snelle instellingen. De knoppen voor bluetooth en wifi kregen daarbij een meer prominente positie, bovenaan het scherm. Ook maakt Samsung meer gebruik van blokken om diverse instellingen te kaderen. Het meldingenpaneel blijft goeddeels ongewijzigd, en oogt vooral wat frisser.

One UI 6.0-bèta
© Samsung

Nieuw aan het ontwerp van One UI 6.0 is ook het nieuwe lettertype. Volgens Samsung biedt dit lettertype een meer ‘elegant en modern uiterlijk’. Voor gebruikers die reeds een ander lettertype gebruiken, blijft die wijziging achterwege. Samsung wijzigt dus enkel het lettertype als gebruikers het standaard One UI 5.0-font gebruiken.

Meerdere vergrendelschermen

Samsung meldt verder dat One UI 6.0 meerdere vergrendelschermen bevat. Net als op Apple’s iOS 16 wisselen die vergrendelschermen op basis van ingestelde routines en modi.

(Nog) niet in België

Momenteel rolt de Android 14-bèta voor de Galaxy S23-serie uit in Duitsland, de VS en Zuid-Korea. Verwacht dat Samsung het bètaprogramma op korte termijn voor meer landen beschikbaar stelt. Het lijkt er echter niet op dat België en Nederland daartoe behoren.

Uitgelicht artikel Nothing Phone (1) Nothing Phone (1) ontvangt derde Android 14-bèta

In recente jaren gingen Samsungs testprogramma’s steeds aan ons voorbij. Een VPN installeren op een Belgisch toestel heeft ook geen zin; voor het installeren van de Duitse bèta heb je bijvoorbeeld een Duits toestel én een dito simkaart nodig. Gelukkig hoeven gebruikers van de Galaxy S23-serie vermoedelijk niet al te lang te wachten op de stabiele uitrol.

Verwacht wordt dat Google Android 14 in september lanceert. De stabiele uitrol gaat meestal enkele weken nadien van start.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business